ΑΘΗΝΑ
16:13
|
25.04.2024
Εκτοξεύει πυραύλους σε αντίποινα για τη χρήση “εμπρηστικών μπαλονιών” και καλεί σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο “επανέναρξης των εχθροπραξιών”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα αναζωπύρωση των εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ισραήλ και την ελεγχόμενη από τη ισλαμιστική Χαμάς Λωρίδα της Γάζας θέτει σε κίνδυνο την ευαίσθητη εκεχειρία της 21ης Μαΐου που τέθηκε σε ισχύ μετά τον “πόλεμο” των 11 ημερών που στοίχισε τη ζωή σε 260 Παλαιστίνιους και 13 Ισραηλινούς. Αυτή τη φορά Τελ Αβίβ έπληξε με πυραύλους  θέσεις της Χαμάς στη Γάζα, σύμφωνα με δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων αλλά και του ισραηλινού επιτελείου.

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα το Ισραήλ πλήττει τη Γάζα σε αντίποινα για τη χρήση “εμπρηστικών μπαλονιών” από Παλαιστινίους με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν πυρκαγιές στο νότιο Ισραήλ, χθες Πέμπτη.

Η στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι “έπληξε ένα στρατόπεδο και μια εγκατάσταση για την εκτόξευση ρουκετών” στην πόλη Μπέιτ Λαχία, βόρεια της πόλης της Γάζας και στη Χαν Γιούνις, πόλη στο νότιο τμήμα του θύλακα ο οποίος τελεί υπό ασφυκτικό ισραηλινό αποκλεισμό επί σχεδόν 15 χρόνια.

Ο επικεφαλής του ισραηλινού γενικού επιτελείου, στρατηγός Αβίβ Κοχαβί, απαίτησε από τους υφισταμένους του να “εντείνουν την προετοιμασία” για “σειρά σεναρίων”, συμπεριλαμβανομένης της “επανέναρξης των εχθροπραξιών”.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης οκτώ εστίες πυρκαγιάς εκδηλώθηκαν σε περιοχές του νοτίου Ισραήλ από τα “εμπρηστικά μπαλόνια” των Παλαιστινίων. Ειδικότερα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις του Ισραήλ κλήθηκαν να κατασβήσουν επτά πυρκαγιές στην περιοχή Εσχόλ και μία κοντά στο Σάαρ Χανεγκέβ.

Οι νέες επιδρομές καταγράφονται την ώρα που η Αίγυπτος συνεχίζει τις προσπάθειες για να εδραιωθεί η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός η οποία επέτρεψε να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος-αστραπή.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανατροπή στη καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό

ΚΚΕ: «Στο στόμα του λύκου» η φρεγάτα Ύδρα

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

ΗΠΑ: Εκατοντάδες νέες συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα