ΑΘΗΝΑ
17:49
|
25.04.2024
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας για την εορτή της Πεντηκοστής, σήμερα, στον Πατριαρχικό Ναό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η είδηση για την εορτή της Πεντηκοστής, σήμερα, στον Πατριαρχικό Ναό της Κωνσταντινούπολης, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και συλλειτουργούντων των Αρχιερέων Φιλαδελφείας Μελίτωνος, Μυριοφύτου και Περιστάσεως Ειρηναίου, Σασίμων Γενναδίου, Προύσης Ιωακείμ, Ιεραπόλεως Αντωνίου και Παμφίλου Δανιήλ, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως απλού θρησκευτικού ενδιαφέροντος, αν δεν συνοδευόταν (και μάλιστα στα τηλεγραφήματα του εθνικού μας πρακτορείο ειδήσεων) από κάποιες πολύ …πολιτικές λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το εθνικό μας πρακτορειο, το ΑΠΕ, λοιπόν, στη λειτουργία «eκκλησιάστηκαν ο Επίσκοπος Κομάνων Μιχαήλ, Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κίεβο, ο πρώην Πρόεδρος της Ουκρανίας, Π. Ποροσένκο, με στενούς συνεργάτες του, οι Σταύρος Χριστοδουλίδης και Maksym Vdovychenko, πρόξενοι της Ελλάδας και της Ουκρανίας αντίστοιχα… Ακολούθως, ο Παναγιώτατος δέχθηκε τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας, με τη σύζυγό του, Μαρίνα και συνεργάτες του. Στη συνάντηση παρέστη και ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ. Το μεσημέρι, ο Πρόεδρος παρακάθισε στην πατριαρχική τράπεζα και έτσι οι συνδαιτυμόνες είχαν την ευκαιρία να συνεχίσουν τη συζήτησή τους για διάφορα θέματα της επικαιρότητας και για την πατριαρχική επίσκεψη στο Κίεβο τον ερχόμενο Αύγουστο.».

Δεν χρειάζεται κανείς να αναφέρει ποιός είναι ο Ποροσένκο και πόσο αγαπιέται με τη CIA, ούτε καν να αναλύσει τι σημαίνει η παρουσία του «μαζί με στενούς συνεργάτες του» στην πατριαρχική κατοικία και τράπεζα. Η καταγραφή της συνάντησης εδώ γίνεται για δύο λόγους. Ο ένας, η συνεχιζόμενη κατρακύλα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του οποίου την …θρησκευτική πολιτική χαράσσει η CIA. Ο δεύτερος, ο ξαφνικός ..πόνος που έχει πιάσει το ΑΠΕ να καλύπτει από το πατριαρχείο ειδικά ότι έχει να κάνει με την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουκρανία τον Αυγουστο.

Μια επίσκεψη πολιτική και στην υπηρεσία των ΗΠΑ, επίσης. Γιατί, αφορμή της επίσκεψης δεν είναι η μεγάλη εορτή της Βάπτισης των Ρος, στις 28 Ιουλίου, μια γιορτή που τιμούν οι Ορθόδοξοι της Ουκρανίας. Οχι. Αφορμή της επίσκεψης είναι οι αυγουστιάτικοι εορτασμοί για την ανεξαρτησία ενός κράτους που όχι μόνο έχει αγκαλιάσει σφιχτά όλες τις επιλογές των ΗΠΑ, αλλά έχει σαφείς και γνωστούς δεσμούς με την ακροδεξιά και νεοναζιστικούς σχηματισμούς.

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί αυτή η επιλογή. Πως να εμφανιστεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης που υπακούει στις αμερικάνικες εντολές, εκεί που οι εκατομμύρια πιστοί θα είναι η απόδειξη ότι η επιλογή του ήταν πολιτική και όχι για να υπηρετήσει την Ορθοδοξία; Πως να εμφανιστεί εκεί που το μόρφωμα του Επιφάνιου – αυτό που κατασκεύασε κατ εντολήν το πατριαρχείο- θα είναι απόν, γιατί οι «πιστοί» του δεν είναι παρά μια δράκα νεοναζί και ακραίοι εθνικιστές;

Ότι κι αν γραψουν τα πρακτορεία, η αλήθεια δεν αλλάζει. Επιλέγοντας να επισκεφθεί τη χώρα σε μια εορτή του εθνοφυλετισμού, ο ίδιος ο Πατριάρχης εμμέσως αναγνωρίζει ότι οι Ορθόδοξοι της Ουκρανίας τιμούν και αποδέχονται την αληθινή μητέρα Εκκλησία τους κι όχι το μόρφωμα που κατασκεύασε ο ίδιος με τον Πομπέο και τα άλλα παιδιά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Δεν κλείνει με τη συνάντηση Ιερώνυμου-Μητσοτάκη το ζήτημα «ομόφυλα ζευγάρια»

Προσαγωγές νεαρών Εβραίων στον προαύλιο χώρο του Αλ Άκσα

Ιερώνυμος για επιθέσεις σε πολιτικούς: Η Εκκλησία δεν εκδικείται

Φραστική επίθεση από ιερέα δέχθηκε η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα