ΑΘΗΝΑ
20:09
|
26.04.2024
Εάν η Ρωσία επιτεθεί. θα χρησιμοποιήσουμε drones σε κάθε σημείο της Ουκρανικής επικράτειας, δήλωσε ο Ντμίτρι Κούλεμπα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα μπορούν να μεταφέρουν τηλεκατευθυνόμενες ρουκέτες και αντιαρματικούς πυραύλους θα αποκτήσει η Ουκρανία μετά από συμφωνία που υπέγραψε με την Τουρκία, αποκαλύπτει το Κίεβο σύμφωνα με το RT.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu τη Δευτέρα (22/06), ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Κούλεμπα ανέφερε ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα βοηθήσει σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Μόσχα και ότι αγοράστηκε για λόγους άμυνας και προστασίας.

“Τα drones χρειάζονται για να συγκρατήσουμε τη Ρωσία”, ισχυρίστηκε, “ώστε να σκεφτεί διπλά πριν σχεδιάσει μία κλιμάκωση ή μία -μεγάλου εύρους- επίθεση… Εάν η Ρωσία επιτεθεί και εμπλακεί σε μία ευρείας κλίμακας στρατιωτική σύγκρουση με εμάς, θα χρησιμοποιήσουμε drones σε κάθε σημείο της Ουκρανικής επικράτειας για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας”, διεμήνυσε ο Ντμίτρι Κούλεμπα.

Το Κίεβο, υπέγραψε μία συμφωνία το 2019 για την αγορά του νέου μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος, των TB2 από την Τουρκία και μέχρι στιγμής έχει λάβει έξι από αυτά.

Ωστόσο, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε σε Ουκρανούς αξιωματούχους ότι το Κρεμλίνο είχε απειλήσει με οικονομικά και πολιτικά μέτρα εκτός αν η Άγκυρα αποσυρόταν από τις πωλήσεις των drone.

Το TB2 είναι ένα μεσαίου υψομέτρου drone που μπορεί να μείνει στον αέρα για περίπου 27 ώρες, ενώ ελέγχεται από έναν χειριστή στο έδαφος, o οποίος βρίσκεται μακριά από την “πρώτη γραμμή”. Ο οπλισμός τους περιλαμβάνει αντιαρματικούς πυραύλους μεγάλης εμβέλειας και πυρομαχικά ακριβείας.

Τον Απρίλιο ο θάνατος του 5χρονου Βλάντικ Σίκοφ στην ουκρανική περιοχή του Ντονμπάς, έγινε πρώτο θέμα σε όλον τον κόσμο. Η οικογένεια του αγοριού είπε ότι το παιδί είχε σκοτωθεί από ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από drone, το οποίο χειρίζονταν δυνάμεις του Κιέβου.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στα ουκρανικά στρατεύματα και σε εκείνα που είναι πιστά στις δύο αυτοαποκαλούμενες λαϊκές δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, έχουν κλιμακωθεί τους τελευταίους μήνες.

Τη Δευτέρα (21/6) αναφέρθηκαν νέοι θάνατοι και τραυματισμοί στην ανατολική Ουκρανία χθες Δευτέρα, με τους φιλορώσους αυτονομιστές και την κυβέρνηση στο Κίεβο να αλληλοκατηγορούνται για την παραβίαση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

Οι αυτονομιστικές δυνάμεις ανέφεραν πως υπέστησαν τέσσερις απώλειες και ότι υπήρξαν άλλοι πέντε τραυματισμοί στο βορειοδυτικό τμήμα του Ντανιέτσκ, του ενός προπυργίου τους, όταν κυβερνητικά στρατεύματα άνοιξαν πυρ.

Από την πλευρά του ο ουκρανικός στρατός κατηγόρησε τους αυτονομιστές πως παραβίασαν πρώτοι τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανοίγοντας πυρ με ολμοβόλα και αντιαρματικά κοντά στην Κρασνογκορίβκα.

Φιλορώσοι αυτονομιστές ελέγχουν τις περιφέρειες Ντανιέτσκ και Λουγκάνσκ, στην περιοχή που είναι γνωστή ως Ντονμπάς, κατά μήκος των συνόρων με τη Ρωσία, από το 2014. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, η μακρά ένοπλη σύρραξη έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 13.000 ανθρώπους. Φέτος έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 90 άνθρωποι, ανάμεσά τους άμαχοι.

Πηγές: RT, Sputnik,

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Επανέρχεται στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος Γ’

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα