ΑΘΗΝΑ
04:35
|
26.10.2021
"Είκοσι πέντε χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή μας, ο Ανδρέας και το ΠΑΣΟΚ παραμένουν βαθιά μέσα στην καρδιά του ελληνικού λαού".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου η Φώφη Γεννηματά τονίζει σε ανάρτησή της την επίδραση που έχουν στη “Νέα Αλλαγή” το όραμα, οι ιδέες και το έργο του αείμνηστου ηγέτη του ΠΑΣΟΚ.

“Είκοσι πέντε χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή μας, ο Ανδρέας και το ΠΑΣΟΚ παραμένουν βαθιά μέσα στην καρδιά του ελληνικού λαού. Για μένα, που είχα την τύχη να τον γνωρίσω, να τον ακούσω να μας μιλάει όταν ήμασταν φοιτητές και να ζήσω στη συνέχεια από κοντά την εποχή της Αλλαγής, είναι πάντα παρών. Το όραμα, οι ιδέες και το έργο του μας εμπνέουν για την Νέα Αλλαγή. Για ένα σύγχρονο ‘πράσινο’ κοινωνικό συμβόλαιο με βιώσιμη ανάπτυξη, ευημερία και προκοπή, με κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη”.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου θεωρείται μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, ωστόσο υπήρξε ο πολιτικός με την μεγαλύτερη, ίσως, επιρροή στους Έλληνες πολίτες. Γεννήθηκε στη Χίο τον Φεβρουάριο του 1919. Ήταν πολιτικός, πρόεδρος και ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ. Η ιδρυτική του διακήρυξη (3 Σεπτεμβρίου 1974) συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο “Εθνική Ανεξαρτησία – Λαϊκή Κυριαρχία – Κοινωνική Απελευθέρωση”. Διετέλεσε πρωθυπουργός από τις 21 Οκτωβρίου 1981 έως 2 Ιουλίου 1989 και 13 Οκτωβρίου 1993 έως 18 Ιανουαρίου 1996. Πριν αναμειχθεί στην πολιτική, ήταν καθηγητής Οικονομικών στις ΗΠΑ και συγγραφέας. Ήταν γιος του Γιώργου Παπανδρέου και της Σοφίας Μινεΐκου.

Στις 23 Ιουνίου του 1996 ο Ανδρέας αφήνει την τελευταία του πνοή αλλά και μια βαριά παρακαταθήκη στην πολιτική της χώρας και στην παράταξη που ίδρυσε. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συμφωνία ΑΔΕΔΥ και συνδικαλιστικών οργανώσεων κατά αυταρχικών νόμων

Άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην Αίγυπτο με εντολή Σίσι

Κλειστός ο δρόμος Κορίνθου-Πατρών στο ύψος του Ζευγολατιού

Σε απεργία κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στην Cosco μετά το δυστύχημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα