ΑΘΗΝΑ
03:30
|
20.04.2024
Δήλωσε ότι θα δωρίσει μετοχές της Berkshire Hathaway αξίας 4,1 δισ. δολαρίων σε 5 ιδρύματα και ότι θα παραιτηθεί από διαχειριστής του ιδρύματος Bill &…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο δισεκατομμυριουχος Γουόρεν Μπάφετ δήλωσε ότι θα δωρίσει μετοχές της Berkshire Hathaway αξίας 4,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε πέντε ιδρύματα και ότι θα παραιτηθεί από διαχειριστής του ιδρύματος Bill & Melinda Gates.

“Εδώ και χρόνια είμαι διαχειριστής μόνο ενός αποδέκτη των κεφαλαίων μου, του Ιδρύματος Bill and Melinda Gates (BMG). Παραιτούμαι τώρα από αυτήν τη θέση, όπως έχω κάνει σε όλα τα εταιρικά συμβούλια εκτός από αυτό της Berkshire” δήλωσε ο μεγιστάνας.

“Ο διευθύνων σύμβουλος της BMG είναι ο Mark Suzman, μια εξαιρετική πρόσφατη επιλογή που έχει την πλήρη υποστήριξή μου. Οι στόχοι μου είναι 100% σύμφωνοι με τους στόχους του ιδρύματος και η φυσική μου παρουσία δεν απαιτείται σε καμία περίπτωση για την επίτευξη αυτών των στόχων”, κατέληξε.

Όπως αναφέρει το CNBC, το 2006, ο θρυλικός επενδυτής δεσμεύθηκε να δώσει όλες τις μετοχές του στην Berkshire μέσω ετήσιων δώρων στα ιδρύματα Bill & Melinda Gates, Susan Thompson Buffett, Sherwood Foundation, Howard G. Buffett Foundation και NoVo Foundation.

Τότε, ο Buffett κατείχε 474.998 μετοχές Berkshire “A” ενώ σήμερα είπε ότι έχει στην κατοχή του 238.624 μετοχές, αξίας περίπου 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

“Σήμερα είναι μια μέρα ορόσημο για μένα”, είπε ο Μπάφετ, “το 2006, δεσμεύτηκα να διανείμουν όλες τις μετοχές της Berkshire Hathaway – πάνω από το 99% της περιουσίας μου – στη φιλανθρωπία. Με τη σημερινή διανομή 4,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είμαι στα μισά του δρόμου”, διευκρίνισε. 

Ο Μπιλ Γκέιτς συνιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, και η σύζυγός του Μελίντα, ανακοίνωσαν το διαζύγιο τους τον Μάιο. Το ζευγάρι μαζί με τον Μπάφετ ήταν δημιουργοί του Giving Pledge, ενός προγράμματος όπου οι συμμετέχοντες έπρεπε να δωρίσουν πάνω από το μισό του πλούτου τους.

Ο Μπάφετ τόνισε ότι οι 16 ετήσιες συνεισφορές του στα πέντε ιδρύματα, αξίζουν 41 δισεκατομμύρια δολάρια. Σημειώνεται ότι ο Μπάφετ είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Berkshire κατέχοντας περίπου το 39% των μετοχών κατηγορίας Α, σύμφωνα με την FactSet.

Οι μετοχές της Berkshire “A” ανέκαμψαν περισσότερο από 20% και έφτασαν σε ρεκόρ το 2021 καθώς πολλές από τις επιχειρήσεις του ομίλου ανέκαμψαν περισσότερο απ’ ότι αναμενόταν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα