ΑΘΗΝΑ
02:05
|
02.12.2021
Ο Αλβανός πρωθυπουργός συνέκρινε σήμερα τις προσπάθειες της χώρας του να ενταχθεί στην ΕΕ με το σουρεαλιστικό έργο του Σάμιουελ Μπέκετ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα συνέκρινε σήμερα τις προσπάθειες της χώρας του και της Βόρειας Μακεδονίας να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το σουρεαλιστικό έργο του Σάμιουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό».

Υπενθυμίζεται ότι στο χθεσινό Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ η Βουλγαρία άσκησε βέτο στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τις δύο βαλκανικές χώρες.

Ο Ράμα παρομοίασε στο πλαίσιο στο πλαίσιο του 1ου Οικονομικού Φόρουμ των Σκοπίων, το οποίο διοργανώνεται από το Φόρουμ των Δελφών τον εαυτό του και τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, με αναγνώστες του έργου του Ιρλανδού συγγραφέα Σάμιουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό», στο οποίο δύο χαρακτήρες περιμένουν έναν τρίτο χαρακτήρα που δεν φθάνει ποτέ.

«Αλλά σε αντίθεση με τους χαρακτήρες του Σάμιουελ Μπέκετ… δεν περιμένουμε στην πραγματικότητα, προχωράμε, πιέζουμε και πιέζουμε… για να κάνουμε τη ζωή των πολιτών μας και τη ζωή των χωρών μας καλύτερη», είπε.

Η Βουλγαρία εμπόδισε την επίσημη έναρξη της ενταξιακής διαδικασίας της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ εξαιτίας διαφορών που αφορούν την ιστορία και τη γλώσσα. Η Σόφια κατηγόρησε επίσης τα Σκόπια για ρητορική μίσους και για την μη εφαρμογή μιας διμερούς συνθήκης φιλίας του 2017.

«Η θέση μας είναι σαφής – η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση δεν μπορεί να κρατηθεί όμηρος διμερών σχέσεων», τόνισε ο Ζάεφ, κάνοντας λόγο για ένα επικίνδυνο προηγούμενο.

Οι προσπάθειες της Αλβανίας να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις έχουν επίσης καθυστερήσει εξαιτίας της εκπεφρασμένης θέσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία πρέπει να προχωρήσουν μαζί στην ενταξιακή τους πορεία στην Ένωση.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Δημοκρατία στις ΗΠΑ έχει αποτύχει, πιστεύουν οι νεαροί Αμερικανοί

Επ’ αόριστον εκτός CNN ο παρουσιαστής Κρις Κουόμο

Θεοδωρικάκος: Δεν θα υπάρξει επιείκεια στους επίορκους αστυνομικούς

Βουλή: Σφοδρή αντιπαράθεση και κόντρα Μητσοτάκη-Πολάκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα