ΑΘΗΝΑ
23:30
|
23.04.2024
Κρατείται για λόγους ασφαλείας στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην αποκαλούμενη VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού μεταφέρθηκε χθες αμέσως μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 32χρονος πιλότος, μπήκε στο κελί του γύρω στις 21.30 και δεν ζήτησε τίποτε.

Σήμερα, στις 11 το πρωί θα συναντηθεί με τη διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, για την καθιερωμένη συνέντευξη.

Ο 32χρονος κρατείται για λόγους ασφαλείας στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Στην ίδια πτέρυγα βρίσκονται και οι Μένιος Φουρθιώτης, Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και Παναγιώτης Βλαστός.

Ο 32χρονος αποχώρησε την Τρίτη το βράδυ από την Ευελπίδων μετά την απολογία του στον 12ο ανακριτή Παναγιώτη Παναγιώτου, κατά τη διάρκεια της οποίας επιχείρησε να αντικρούσει, όπως αναμενόταν, την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Έχω μετανιώσει πραγματικά για την πράξη μου αυτή, κατέστρεψα τη ζωή μου και την οικογένειά μου” είπε στον ανακριτή αιτούμενος να μην προφυλακιστεί.

“Ό,τι έγινε κράτησε γύρω στα πέντε λεπτά”

Ο δικαστικός λειτουργός υπέβαλε σε δεκάδες ερωτήσεις τον κατηγορούμενο ενώ ακολούθησε η εξέτασή του από τον εισαγγελέα Αντ. Ελευθεριάνο που ήταν σύντομη.

Απαντώντας φέρεται να ενέμεινε στα όσα είχε πει στην προανακριτική του απολογία για το έγκλημα, επιρρίπτοντας εμμέσως ευθύνες στην 20χρονη Καρολάιν και υποστηρίζοντας ότι δεν είχε προετοιμάσει το αποτρόπαιο έγκλημα και πως ό,τι έκανε το έκανε με γνώμονα το παιδί του.

Στο απολογητικό υπόμνημά του ο 32χρονος πιλότος επιχείρησε να ενοχοποιήσει το θύμα κάνοντας λόγο για “επιθετικές εξάρσεις και ξεσπάσματα” απέναντί του. Δήλωσε, επίσης, μετανιωμένος και επέμεινε ότι δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα προσπαθώντας (μάταια) να γλιτώσει την προφυλάκιση.

Στο πολυσέλιδο κείμενο της απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες, παρέλειψε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στα στοιχεία της δικογραφίας που καταδεικνύουν προπαρασκευαστικές πράξεις και δεν αφιέρωσε ούτε μία λέξη στην υποτιθέμενη “ληστρική επιδρομή” που σκηνοθέτησε και υποστήριζε για 37 ημέρες.

 Κατά τον κατηγορούμενο, το έγκλημα “κράτησε γύρω στα πέντε λεπτά από την ώρα που την αγκάλιασα μέχρι την ώρα που σταμάτησε να κουνιέται. Τα έχασα. Προσπάθησα να την ξυπνήσω, την κούναγα αλλά ήταν μάταιο. Τότε συνειδητοποίησα τι είχε συμβεί…“.

Μπάμπης Συγγνώμη

“Έχω μετανιώσει πραγματικά για την πράξη μου αυτή. Κατέστρεψα τη ζωή μου και την οικογένειά μου. Έχω πλήρη γνώση πως η συγνώμη είναι μια πολύ μικρή λέξη και σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να απαλύνει το πόνο που προκάλεσα” αναφέρει στο υπόμνημά του.

“Η γνωριμία μου με την Καρολάιν άρχισε το καλοκαίρι του 2017 στην Αλόννησο, όπου η μητέρα μου είχε διοριστεί ως καθηγήτρια. Εγώ στο νησί έζησα από τα δέκα έως τα 14 μου έτη όπου και αγοράσαμε ένα σπίτι με την ιδιότητα της θερινής κατοικίας οπότε και επισκεπτόμουν το νησί συχνά. Η Καρολάιν έμεινε μόνιμα στο νησί, όπου και ήτο μαθήτρια. Εγώ εργαζόμουν ως πιλότος ελικοπτέρου σε ιδιωτική εταιρεία και ως εκ τούτου επισκεπτόμουν αρκετά συχνά με το ελικόπτερο – αλλά και με οιονδήποτε άλλο τρόπο – το νησί για να τη δω. Αποφασίσαμε να παντρευτούμε το Σεπτέμβριο του 2018 και ο γάμος πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 2019, ανήμερα της επετείου της γνωριμίας μας στη Πορτογαλία. Το σπίτι μας στα Γλυκά Νερά το επιλέξαμε τον Απρίλιο του 2019, πριν το γάμο μας και αρχίσαμε να κατοικούμε εκεί από τον Ιούνιο”.

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στη γέννησή της κόρης του. Έκτοτε, ισχυρίστηκε ότι άρχισε “σταδιακά να μεταβάλλεται” η συμπεριφορά της συζύγου του.

 “Λίγες εβδομάδες αφού παντρευτήκαμε η Καρολάιν έμεινε έγκυος. Η ιδέα αυτού του παιδιού θα ολοκλήρωνε την οικογένεια και την ευτυχία μας. Δυστυχώς στους τρεις μήνες εγκυμοσύνης η Καρολάιν απέβαλλε και έκτοτε η συμπεριφορά της άρχιζε σταδιακά να μεταβάλλεται. Το Φθινόπωρο του ίδιου έτους μένει για δεύτερη φορά έγκυος στη Λυδία μας ( ….). Όπως κάθε γονιός νιώθει αμέριστη αγάπη για το παιδί του έτσι και μένα η Λυδία ειδικά και μετά τις περιπέτειες της υγείας της είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στον κόσμο και η αγάπη που νιώθω για αυτή δεν μου είναι δυνατόν να τη περιγράφω με λόγια. Όπως προανέφερα καταλυτικό γεγονός στην αλλαγή της συμπεριφοράς της Καρολάιν υπήρξε η απώλεια της πρώτης μας εγκυμοσύνης. Από εκείνο το χρονικό σημείο άρχισε να παρουσιάζει επιθετικές εξάρσεις και ξεσπάσματα απέναντί μου. Για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την εν λόγω κατάσταση της πρότεινα να επισκεφθούμε μια ψυχολόγο προκειμένου να σώσουμε την οικογένειά μας. Στην αρχή η Καρολάιν δέχθηκε και ήταν τυπική απέναντι στις συνεδρίες, όμως σταδιακά άρχισε να βρίσκει διάφορες δικαιολογίες και εν τέλει τη σταμάτησε. Η ψυχολογία της παρουσίαζε συνεχώς μεταπτώσεις. Ως προς τη μέρα του τραγικού γεγονότος το οποίο αναλυτικά περιέγραψα και στις αστυνομικές αρχές κατά το στάδιο της προανάκρισης, θα ήθελα να αναφέρω ουδέποτε το είχα προσχεδιάσει και δεν υπήρχε κανένα απολύτως κίνητρο. Έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση, καθώς τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί. Και πάλι ζητώ συγνώμη και θα ήθελα να επισημάνω ότι σκέψη μου και γνώμονας για ό,τι μετέπειτα συνέβη ήταν η μονάκριβη κόρη μου”.

Ο κατηγορούμενος τέλος υποστήριξε πως: “Απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου για τα αδικήματα που κατηγορούμαι, που είναι η πρώτη και η ουσιωδέστερη από τις προϋποθέσεις του νόμου που πρέπει να συντρέχει για να είναι δυνατόν να επιβληθεί η προσωρινή κράτηση μου” και ότι “ουδεμία προπαρασκευαστική ενέργεια έχω πράξει για να διευκολύνω τη φυγή μου αλλά αντιθέτως οποτεδήποτε εκλήθην από τις αρχές παρουσιάστηκα αυτοβούλως και αμέσως χωρίς να δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα ή να παρακωλύσω τη ποινική διαδικασία. Επίσης ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξα φυγόποινος ή φυγόδικος, έχω μόνιμο και σταθερό εισόδημα και σε καμία περίπτωση δεν βαρύνομαι με παραβίαση περιορισμών διαμονής ή απόδραση ούτε αμετάκλητες καταδίκες για ομοειδείς ή και άλλες αξιόποινες πράξεις”.

Στο υπόμνημά του ο κατηγορούμενος δεν έκανε καμία αναφορά στο κακούργημα της θανάτωσης του σκύλου.

Σε δήλωσή του ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης δικηγόρος του 32χρονου, μετά το πέρας της απολογίας και την προφυλάκιση του εντολέα του ανέφερε τα εξής: “Πρόκειται για μια πολύωρη ανάκριση οπου δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις. Ο κατηγορούμενος δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις. Δεν άλλαξε τους ισχυρισμούς του σε σχέση με την προανακριτική του κατάθεση, ενώ υπάρχουν και άλλα στοιχεία που τέθηκαν υπόψην μας. Σας μεταφέρω τη συγγνώμη του κατηγορούμενου. Ο ίδιος κατέληξε στην απολογία του: Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω αλλά δυστυχώς δεν γυρνάει”. Ζήτησε την τιμωρία του και υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει συνεργός. “Για όσα έκανε γνώμονας ήταν το παιδί του. Θέλει να δώσει την αρωγή του για την επιμέλεια του παιδιού και από τις δύο οικογένειες” σημείωσε ο συνήγορός του.

Ο κ. Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης μίλησε και στην ΕΡΤ για την πολύωρη απολογία του εντολέα του ξεκαθαρίζοντας ότι η υπερασπιστική γραμμή που ακολουθείται δεν έχει σε καμία περίπτωση στόχο να “αμαυρώσει το θύμα” και πως ο κατηγορούμενος “Έχει ομολογήσει, δεν αντικρούει τίποτα. Ζητά την τιμωρία του”.

Όσον αφορά στη δημοσιοποίηση στοιχείων από το ημερολόγιο της θανούσης, τάχθηκε κάθετα αντίθετος και διαβεβαίωσε πως δεν διέρρευσαν από τη δική του πλευρά.

Εκτίμησε πως σε 10 μέρες θα έχουμε εξελίξεις στην υπόθεση, όσον αφορά στα στοιχεία της δικογραφίας και ξεκαθάρισε πως η πλευρά του δράστη δεν έχει ζητήσει την κλήτευση μαρτύρων.

Ερωτώμενος για την ψυχραιμία που δείχνει ο εντολέας του, τόνισε πως “είναι ένας άνθρωπος που συνειδητοποίησε τι έχει γίνει, σίγουρα κατέστρεψε τη ζωή του“, και ότι “μέσα στην ανάκριση έδειξε μία διαφορετική εικόνα“.

Θέλει το καλύτερο για το παιδί. Θέλει από κοινού επιμέλεια, θέλει το καλύτερο και τίποτα άλλο” κατέληξε.

“Μου πήρε το παιδί, δεν θα μου πάρει και το εγγόνι”

Aπό την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Αθανάσιος Χαρμάνης ξεκαθάρισε στο OPEN ότι οι γονείς της Καρολάιν θα ζητήσουν την αποκλειστική επιμέλεια της μικρής Λυδίας.

Mου πήρε το παιδί, δεν θα μου πάρει και το εγγόνι” αποκάλυψε ότι του είπε η μητέρα της Καρολάιν, τονίζοντας ότι η οικογένειά της θα ζητήσει την εξ’ ολοκλήρου επιμέλεια της μικρής Λυδίας.

Ο δικηγόρος της οικογένειας επεσήμανε ακόμα ότι ο δράστης της άγριας δολοφονίας της 20χρονης προσπάθησε στην απολογία του να αποδομήσει τη σχέση του με την Καρολάιν και υπογράμμισε ότι δεν ευσταθούν τα περί εν βρασμώ ψυχής για το αποτρόπαιο έγκλημα και την προσπάθεια συγκάλυψής του στη συνέχεια.

Η οικογένεια του δράστη έχει δηλώσει την πρόθεσή της να ζητήσει συνεπιμέλεια για τη μικρή Λυδία ενώ ακόμα και ο δράστης στο υπόμνημά του ζητά η επιμέλεια του 11 μηνών βρέφους να ανατεθεί και στις δυο οικογένειες.

Εγώ και η Σούζαν θα περάσουμε τον υπόλοιπο βίο μας διασφαλίζοντας πως θα απονεμηθεί δικαιοσύνη και θα εξασφαλιστεί πως η μικρή της κόρη Λυδία θα μεγαλώσει με όλα τα προνόμια που μπορούμε να της προσφέρουμε και ότι η μνήμη της μητέρας της θα ζει για πάντα” σημείωσε ο πατέρας της Καρολάιν, μιλώντας στην Daily Mail.

“Οι οποιεσδήποτε προστριβές στο απώτερο παρελθόν και αν υπήρξαν δεν νομίζω ότι παίζουν καθοριστικό ρόλο στο να κριθεί αν αυτό το έγκλημα ήταν εκ προμελέτης ή εν βρασμώ ψυχικής ορμής. Ξέρετε ο βρασμός ψυχικής ορμής έχει νομολογηθεί ότι είναι μια αιφνίδια υπερδιέγερση συναισθήματος. Ένα θύμα, το οποίο κοιμάται δεν μπορεί να προκαλέσει αιφνίδια υπερδιέγερση συναισθήματος” δήλωσε στην ΕΡΤ ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος.

Σχολιάζοντας τη μέχρι τώρα συμπεριφορά του καθ’ ομολογία δράστη της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά ο κ. Χαρμάνης απάντησε με ένα ρητορικό ερώτημα: «Είδατε εσείς κανένα σημάδι εν συναίσθησης από την πλευρά του κατηγορουμένου, ο οποίος επί 37 ημέρες παραπλανούσε τους πάντες και κατάφερε να παραπλανήσει την κοινή γνώμη, ευτυχώς δεν κατάφερε να παραπλανήσει την αστυνομία”.

Αναφορικά με την τύχη του βρέφους της οικογένειας ο συνήγορος της οικογένειας της Καρολάιν τόνισε: “Υπήρχε μια επαφή με την οικογένεια (του δράστη). Αν δεν βρεθεί από κοινού λύση θα υποβάλλουμε τα αιτήματά μας στην αρμόδια εισαγγελέα ανηλίκων και εκείνη θα κρίνει με προσωρινή διάταξη… Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αυτή η γιαγιά η οποία έχασε το παιδί της, μη χάσει και το εγγόνι της”. Και όπως ξεκαθάρισε ο κ. Χαρμάνης “η αντιδικία στο ποινικό μέρος δεν επιδρά, με κανέναν τρόπο στο θέμα της επιμέλειας του παιδιού. Θα κριθεί με γνώμονα ποιο είναι το καταλληλότερο περιβάλλον για να μεγαλώσει αυτό το παιδί”. Ενώ όπως ανέφερε, το παιδί αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην οικογένεια του δράστη.

Απαντώντας στην ερώτηση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ για το αν η Καρολάιν ήταν σε μια κακοποιητική σχέση ο κ. Χαρμάνης αρνήθηκε να το σχολιάσει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα