ΑΘΗΝΑ
13:55
|
16.04.2024
Ο κίνδυνος αφορά τους ανεμβολίαστους, δηλώνει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή των Νίκου Χαρδαλιά, Σωτήρη Τσιόδρα, Άκη Σκέρτσου,  Θοδωρή Λιβάνιου, του Περιφερειάρχη αλλά και δημάρχων της Κρήτης θα πραγματοποιηθεί στις 15:30 καθώς εμπνέει μόνο ανησυχία ο αριθμός των κρουσμάτων της παραλλαγής “Δέλτα” στο νησί. Τα περισσότερα κρούσματα της εν λόγω παραλλαγής έχουν εντοπιστεί κοντά στο Ηράκλειο.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα οι πολίτες μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς μάσκα σε εξωτερικούς χώρους, όπου δεν παρατηρείται συνωστισμός και συγχρωτισμός, ενώ από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου αίρεται επίσης ο περιορισμός της νυχτερινής κυκλοφορίας.

Για τα κρούσματα της μετάλλαξης “Δέλτα” στην Κρήτη αλλά και στην Αθήνα μίλησε στον ρ/σ του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτης Αρκουμανέας. “Ήδη έχουν ανακοινωθεί 11 κρούσματα της παραλλαγής τύπου Δέλτα, και αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα σήμερα”, είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ. Ο κ. Αρκουμανέας τόνισε ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχει κυριαρχήσει η μετάλλαξη τύπου “Δέλτα” στη χώρα μας. Αυτό τόνισε και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) χθες διευκρινίζοντας πως  η εν λόγω παραλλαγή θα αποτελεί το 70% των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ευρώπη στις αρχές Αυγούστου και θα φτάσει στο 90% έως το τέλος του ίδιου μήνα.

Πάντως σύμφωνα με τον κ. Αρκουμανέα αυτοί που κινδυνεύουν από το συγκεκριμένο στέλεχος είναι οι ανεμβολίαστοι πολίτες.  “Για να αντέξουμε το καλοκαίρι πρέπει να εμβολιαστούμε”, τόνισε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Νόνη Δούνια: Μαθαίνεις διπλωματία μέσω… υποκριτικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα