ΑΘΗΝΑ
07:21
|
20.04.2024
“Αποφύγαμε τα χειρότερα”, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τα δραματικά γεγονότα που συνέβησαν στο Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στη Μονή Πετράκη, προκειμένου να του εκφράσει τη συμπαράσταση της Μητρός Εκκλησίας και του ιδίου προσωπικώς και να ευχηθεί ταχεία αποκατάσταση της υγείας όλων όσοι τραυματίστηκαν.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για το ενδιαφέρον και τις ευχές του, τις οποίες και θα μεταφέρει προς τους τραυματίες και προς όλα τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

“Αποφύγαμε τα χειρότερα” δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες από τη Μονή Πετράκη, που δέχτηκαν επίθεση με καυστικό υγρό. “Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά πιστεύουμε ότι με τη φροντίδα των ιατρών μας να ξεπεραστεί η δυσκολία. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία” πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.   

Αναφερόμενος στην επίθεση, είπε πως είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους μας γιατί είναι πρωτόγνωρα τα φαινόμενα και χρειάζεται προσπάθεια από πολλές πλευρές για να μη διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία. Τέλος, ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας που έσπευσε στο Λαϊκό.

Η επίθεση στη Μονή Πετράκη

Επίθεση με καυστικό υγρό δέχθηκαν επτά Μητροπολίτες, δύο κληρικοί των Συνοδικών Δικαστηρίων και ένας αστυνομικός αργά το απόγευμα της Τετάρτης, στη Μονή Πετράκη. Ένας ιερομόναχος 37 ετών, που ανήκε στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας αλλά καθαιρέθηκε καθώς κατηγορούνταν για υπόθεση ναρκωτικών, είναι ο δράστης της επίθεσης εναντίον των μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Οι μητροπολίτες Δρυϊνουπόλεως Ανδρέας και Γουμενίσσης Δημήτριος διακομίστηκαν στη Μονάδα Εγκαυμάτων του ΚΑΤ, ενώ οι Κηφισίας Κύριλλος, Άρτης Καλλίνικος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Γλυφάδας Αντώνιος και Ζακύνθου Διονύσιος, οι οποίοι φέρουν ελαφρότερα εγκαύματα, παραμένουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

“Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν” φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 37χρονος δράστης, ο οποίος έχει οδηγηθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, που διερευνά την υπόθεση. Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, φέρεται να τους είπε ότι θεωρεί σκευωρία την υπόθεση με ναρκωτικά για την οποία κατηγορείται.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα