ΑΘΗΝΑ
12:03
|
24.04.2024
Δεν θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα – Σύμφωνα με τον δικηγόρο του χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας και θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ιερέας, ο οποίος επιτέθηκε με καυστικό υγρό εναντίον Μητροπολιτών του δευτεροβάθμιου συνοδικού δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη το απόγευμα της Τετάρτης, δεν θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα καθώς κρίθηκε ότι η κατάστασή του δεν επιτρέπει να δώσει εξηγήσεις για τις πράξεις του. Ο καθαιρεθείς ιερέας θα οδηγηθεί στο Δρομοκαΐτειο, όπου θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος του 37χρονου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, τόνισε ότι ο ιερέας χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας και ο ίδιος θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από την εισαγγελική αρχή. Πρόσθεσε ότι ο 37χρονος είχε προαναγγείλει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αν τον αδικήσουν με την απόφαση, δεν θα μείνει στα λόγια. Ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε ότι μετά από αυτό θα έπρεπε να ληφθεί ιδιαίτερη μνεία.

Ο 37χρονος δράστης, που έχει κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών το 2018, κρινόταν σε δεύτερο βαθμό και όταν κατάλαβε ότι το Συνοδικό Δικαστήριο είχε λάβει απόφαση να τον καθαιρέσει, έβγαλε από το σάκο του δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό και άρχισε να το ρίχνει στους μητροπολίτες που ήταν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να τους προκαλέσει εγκαύματα. Ο συλληφθείς ιερέας δήλωσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών ότι αγόρασε το καυστικό υγρό από το διαδίκτυο. Η έρευνα της πρωτοφανούς υπόθεσης έχει ανατεθεί στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

Ο Αρχιμανδρίτης Θ.Κ. φέρεται να ανήκε στη Μητρόπολη Βέροιας όπου κατείχε οργανική θέση, και είχε χειροτονηθεί από τον Μητροπολίτη Τριπόλεως στη Λιβύη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον ιστότοπο της εφημερίδας “Τα Νέα” στις 31 Μαΐου του 2015, ο ιερέας ήταν ο πρωταγωνιστής επεισοδίων στο προαύλιο του ναού σε χωριό της Βέροιας, μετά τη Θεία Λειτουργία. Σε βάρος του υπήρχαν καταγγελίες για μια σειρά αδικήματα οικονομικής φύσεως και όχι μόνο. Το διάστημα εκείνο διέμενε σε σπίτι ιδιοκτησίας του Ιερού Ναού, δίπλα στην εκκλησία. Όπως ανέφεραν μαρτυρίες, φιλοξενούσε νεαρά αγόρια ως “ποίμνιο”.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ, Orthodoxtimes.gr, Τα Νέα

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η «πορτοκαλί» Ελλάδα: Η σκόνη της Σαχάρας κατάπιε την Αθήνα

Ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή

Πέλλα: 15χρονος έσβησε τσιγάρο στο μάγουλο συμμαθητή του

Φλέσσα: Τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα