ΑΘΗΝΑ
12:35
|
25.04.2024
Ράντισε τους Μητροπολίτες με δύο λίτρα καυστικό υγρό – Το προμηθεύτηκε από το διαδίκτυο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα Πέμπτη ο ιερέας από τη Βέροια, ο οποίος επιτέθηκε με καυστικό υγρό εναντίον επτά μητροπολιτών του Συνοδικού Δικαστηρίου και ενός αστυνομικού χθες Τετάρτη μέσα στη Μονή Πετράκη.

Ο 37χρονος δράστης, που έχει κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών το 2018, κρινόταν σε δεύτερο βαθμό και όταν κατάλαβε ότι το Συνοδικό Δικαστήριο είχε λάβει απόφαση να τον καθαιρέσει, έβγαλε από το σάκο του δύο μπουκάλια και άρχισε να το ρίχνει στους μητροπολίτες που ήταν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να τους προκαλέσει εγκαύματα. Ο ιερέας συνελήφθη χθες μετά την επίθεσή του. Αρχικά οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, όπου δήλωσε: “Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν”. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι αγόρασε το καυστικό υγρό από το διαδίκτυο. Η έρευνα της πρωτοφανούς υπόθεσης έχει ανατεθεί στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

“Ράντιζε το βιτριόλι σαν αγιασμό”

O Μητροπολίτης Άρτας Καλλίνικος μίλησε σήμερα στο κανάλι του ΣΚΑΪ για τις δραματικές στιγμές που βίωσε ο ίδιος και οι υπόλοιποι Μητροπολίτες όταν ο 37χρονος ιερομόναχος άρχισε να τους ρίχνει βιτριόλι. “Ήμουν μέλος στο δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο έχω υποστεί κάποιες βλάβες στο δέρμα δεν είναι πολύ βαθιές. Έχω βγει από χθες το βράδυ το κυριότερο απ’ όλα είναι ότι δεν έχουν πάθει κάτι τα μάτια. Δεν υπάρχει κίνδυνος ζωής σε κάποιον απ’ όλους”, είπε ο μητροπολίτης Άρτας Καλλίνικος.

Πρόσθεσε: “Καθόμασταν οι επτά μητροπολίτες που δικάζαμε στη σειρά, σε απόσταση 1,5 – 2 μέτρων ο ένας από τον άλλο, στη μεγάλη αίθουσα των συνεδριάσεων λόγω του κορονοϊού για να έχουμε χώρο. Καταλαβαίνετε δηλαδή ότι η ανάπτυξη ήταν πολύ μεγάλη έπιανε από τη μία άκρη της αίθουσας μέχρι την άλλη. Από κάτω στα έδρανα, απέναντι μας δηλαδή, ήταν από τη μία πλευρά ο πατήρ Σεβαστιανός ο γραμματέας του συνοδικού δικαστηρίου και από την άλλη πλευρά ο κατηγορούμενος με τους τρεις λαϊκούς δικηγόρους του. Ο δράστης σηκώθηκε όπως και ο πρόεδρος για να ακούσει την απόφαση από το στόμα του προέδρου. Η απόφαση ήταν ότι δεν γίνεται δεκτή η έφεσή του για τυπικούς λόγους, γιατί ήταν εκπρόθεσμη η αίτηση εφέσεως, άρα ισχύει και εγκρίνεται η πρωτοβάθμια απόφαση καθαιρέσεώς του”.

 “Όταν άκουσε αυτό”, συνέχισε την αφήγησή του ο κ. Καλλίνικος, “όπως στεκόταν όρθιος στο έδρανο, έκανε μία κίνηση προς τα πόδια του, είχε μια τσάντα και έβγαλε ένα μπουκάλι καφέ γυάλινο, το οποίο του δίνω βάρος όπως το είδα γύρω στα δύο λίτρα. Έκανε μία ερώτηση, αν την απόφαση την πήραμε καθ’ υπαγόρευσιν του μητροπολίτη του αγίου Βεροίας/ Λέγοντας αυτό έβγαλε το μπουκάλι. Το κράταγε με τα δύο χέρια και έκανε ημικυκλικές κινήσεις και ράντιζε όλο το προεδρείο όλο το δικαστήριο. Φοράγαμε μάσκες, φοράγαμε ράσα, φοράγαμε πάνω καλίμαυχα το μόνο μέρος που ήταν κενό ήταν το μέτωπο και τα μάτια”.

“Όταν είδα την κίνηση νόμιζα ότι ήθελε να μας προσβάλει, λέγοντας ότι θέλουμε άγιασμα. Όταν όμως είδα ότι το υγρό που έβγαζε γινόταν κόκκινο πάνω στο ράσο κατάλαβα ότι ήταν καυστικό υγρό. Είχαν αρχίσει να με τσούζουν τα μάτια μου έβαλα το αριστερό μου χέρι μαζί  με το ράσο για προφύλαξη και αρχίζω να τρέχω έξω από τη μεγάλη αίθουσα να πάω στο νιπτήρα δίπλα να ρίξω νερό στο πρόσωπό μου”, κατέληξε.

Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών στη Μονή Πετράκη, που νοσηλεύονται σε «Γ. Γεννηματάς» και ΚΑΤ δεν κρίνεται ανησυχητική. Στο ΓΝΑ “Λαϊκό” διακομίστηκαν έξι Μητροπολίτες και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων. Ο Μητροπολίτης Άρτας που μετέβη με ίδιον μέσο στο ΚΑΤ έχει λάβει εξιτήριο. Στο Νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς” νοσηλεύονται οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας για οφθαλμολογική παρακολούθηση. Στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων. O αστυνομικός έχει διακομιστεί στο 401 ΓΣΝ Αθηνών. 

Ποιος είναι ο συλληφθείς Αρχιμανδρίτης

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Orthodoxtimes.gr ο συλληφθείς είναι καθηρημένος ιεράς Θεοφύλακτος Κόμβος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την ώρα της επίθεσης βρισκόταν υπό την επήρεια ηρεμιστικών χαπιών.

Ο Αρχιμανδρίτης Θ.Κ. φέρεται να ανήκε στη Μητρόπολη Βέροιας όπου κατείχε οργανική θέση, και είχε χειροτονηθεί από τον Μητροπολίτη Τριπόλεως στη Λιβύη.

Επικοινωνία Βαρθολομαίου-Ιερώνυμου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τα δραματικά γεγονότα που συνέβησαν στο Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στη Μονή Πετράκη, προκειμένου να του εκφράσει τη συμπαράσταση της Μητρός Εκκλησίας και του ιδίου προσωπικώς και να ευχηθεί ταχεία αποκατάσταση της υγείας όλων όσοι τραυματίστηκαν. Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για το ενδιαφέρον και τις ευχές του, τις οποίες και θα μεταφέρει προς τους τραυματίες και προς όλα τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

“Αποφύγαμε τα χειρότερα” δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες από τη Μονή Πετράκη, που δέχτηκαν επίθεση με καυστικό υγρό. “Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά πιστεύουμε ότι με τη φροντίδα των ιατρών μας να ξεπεραστεί η δυσκολία. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία” πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Εφ. Συν., Πρώτο Θέμα, ΣΚΑΪ και Orthodoxtimes.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα