ΑΘΗΝΑ
23:37
|
19.04.2024
Συντάχθηκαν με τους Πολωνούς ενώ χθες με καθυστέρηση συνυπέγραψαν την κοινή δήλωση κατά της Ουγγαρίας για τον νόμο ενάντια στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τάχθηκε κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση, όπως αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ειδικότερα, η ευρωομάδα της ΝΔ ψήφισε πρόταση των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) για την καταγγελία έκθεσης ως απαράδεκτης, επειδή χαρακτηρίζει “ανθρώπινο δικαίωμα” το δικαίωμα στην άμβλωση. Το θέμα της άμβλωσης έχει προκαλέσει σοβαρές διαφωνίες και διχάζει τις ευρωομάδες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.  Η “επίμαχη” συντάχθηκε από την Επιτροπή Γυναικών (FEMM) και δέχθηκε σκληρή κριτική από τους Πολωνούς ευρωβουλευτές.

“Η προσπάθειά τους απέτυχε παταγωδώς”, σχολίασε σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, κάνοντας λόγο για “οπισθοδρόμηση και υποκριτική διγλωσσία” από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.

Μόλις χθες η Ελλάδα συνυπέγραψε με καθυστέρηση την κοινή δήλωση των χωρών που ζητούν δράση της Κομισιόν για τον νόμο της Ουγγαρίας που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας με το πρόσχημα της προστασίας των παιδιών. “Η Ελλάδα μετά τις ανεπαρκείς εξηγήσεις της Ουγγαρίας στο χθεσινό συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων συνυπογράφει την κοινή δήλωση των χωρών που ζητούν δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον νόμο που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας”, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υπογραμμίζοντας ότι “η ξεκάθαρη θέση που πήραμε στο χθεσινό συμβούλιο σήμερα αποτυπώνεται και στην συνυπογραφή της σχετικής κοινής δήλωσης”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολέμιοι των εκτρώσεων έστειλαν κούκλες – έμβρυα σε γραφεία ευρωβουλευτών. Ο επικεφαλής ευρωβουλευτής της έκθεσης δέχτηκε επιστολή μίσους στην οποία τον συγκρίνουν με τον Χίτλερ. “Η εξωτερική πίεση είναι τεράστια και αντιμετωπίζουμε ηλεκτρονικά μηνύματα μίσους… Έφτασαν στο σημείο να στείλουν κούκλες – έμβρυα στα γραφεία μας”, δήλωσε ο Κροάτης Πρέντραγκ Μάτιτς. Τελικά , το ψήφισμα απορρίφθηκε με 280 υπέρ, 391 κατά και δέκα αποχές.

Με πληροφορίες από Εφ.Συν., News247.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα