ΑΘΗΝΑ
00:49
|
24.04.2024
Τιμωρεί οποιαδήποτε πράξη ομοφυλοφιλικής "προπαγάνδας προς τους πιο νέους".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν κατέθεσε νομοθετικές τροπολογίες που έχουν στόχο να απαγορεύσουν την “προώθηση” της ομοφυλοφιλίας ή της αλλαγής φύλου στους ανηλίκους, σύμφωνα με κείμενο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του κοινοβουλίου.

Πέντε μη κυβερνητικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων η Διεθνής Αμνηστία και η Pride Budapest, καταδίκασαν άμεσα σε ανακοίνωσή τους “αυτήν την νέα πρόταση” του Fidesz, η οποία τιμωρεί οποιαδήποτε πράξη ομοφυλοφιλικής “προπαγάνδας προς τους πιο νέους”, καταγγέλλουν.

Στην πράξη, εκπαιδευτικά προγράμματα ή διαφημίσεις μεγάλων ομίλων που είναι αλληλέγγυοι στους ομοφυλόφιλους, όπως για παράδειγμα αυτή της Coca-Cola που είχε προκαλέσει το 2019 αιτήματα για μποϊκοτάρισμα, δεν θα επιτρέπονται πλέον, σύμφωνα με το 11σέλιδο κείμενο, αντίγραφο του οποίου εξασφάλισε το AFP. Το ίδιο και τα βιβλία, όπως η συλλογή ιστοριών και θρύλων που αποδραματοποιεί την ομοφυλοφιλία, το οποίο προκάλεσε την οργή της εξουσίας το φθινόπωρο του 2020.

Αν οι ρήτρες υιοθετηθούν, “η ελευθερία της έκφρασης και τα δικαιώματα των παιδιών θα περιοριστούν σοβαρά”, προειδοποιούν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, προσάπτοντας στην Ουγγαρία ότι “αντιγράφει δικτατορικά μοντέλα, τα οποία αντιβαίνουν στις ευρωπαϊκές αξίες”. “Η κυβέρνηση στρέφεται κατά των ίδιων των πολιτών της σημειώνουν.

Οι αμφιλεγόμενες τροπολογίες εντάσσονται στο πλαίσιο ενός οπλοστασίου μέτρων κατά της παιδεραστίας, ένα αμάλγαμα το οποίο καταγγέλλει ο ανεξάρτητος ιστότοπος Telex. Μεταξύ αυτών βρίσκονται η δημιουργία βάσης δεδομένων ατόμων που έχουν καταδικαστεί και είναι προσβάσιμη στο κοινό, ή ακόμη η απαγόρευσή να ασκήσουν ορισμένα επαγγέλματα.

Η νέα αυτή επίθεση κατά των ΛΟΑΤ σημειώνεται σε ένα πλαίσιο σκλήρυνσης της πολιτικής του Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος υπερασπίζεται αυτό που θεωρεί ως παραδοσιακές χριστιανικές αξίες και υπόσχεται μια πολιτιστική “νέα εποχή”.

Τον Δεκέμβριο του 2020, το κοινοβούλιο υιοθέτησε νομοθετικό πακέτο που εντάσσει την παραδοσιακή έννοια της οικογένειας και του “φύλου” στο Σύνταγμα και απαγορεύει ντε φάκτο την υιοθεσία σε πρόσωπα του ιδίου φύλου.

Τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων έχουν αναδειχθεί σε καυτό θέμα στη χώρα μετά την ανάληψη της εξουσίας από το λαϊκιστικό υπερσυντηρητικό Κόμμα του Δικαίου και της Δικαιοσύνης (PiS) που πολεμά συστηματικά τους “ΛΟΑΤΚΙ”. 

Με την υποστήριξη της πολωνικής κυβέρνησης και τις ευλογίες Ορμπάν, δεκάδες κοινότητες της Πολωνίας ανακηρύχθηκαν σε “ελεύθερες από την ιδεολογία ΛΟΑΤΚΙ ζώνες”, με αποτέλεσμα τα LGBT άτομα που διαβιούν στις συγκεκριμενες περιοχές να βρίσκονται αντιμέτωποι με δύο επιλογές: τη μετανάστευση ή την σιωπή.

Πρόσφατα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Κλεμάν Μπον κατήγγειλε ότι δέχθηκε “πολιτικές πιέσεις” από τις πολωνικές αρχές προκειμένου να αποτραπή η επικείμενη επίσκεψή του σε μία από τις free “ΛΟΑΤΚΙ ζώνες” της χώρας.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι η Πολωνία έχει έναν από τους πιο περιοριστικούς νόμους της ΕΕ για τις αμβλώσεις, αφού ανώτατο δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο τερματισμός της εγκυμοσύνης λόγω εμβρυϊκών ανωμαλιών θεωρείται αντισυνταγματικός . Η ετυμηγορία πυροδότησε μεγάλες αντιδράσεις και διαδηλώσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα