ΑΘΗΝΑ
17:12
|
25.04.2024
Ήδη έγιναν χάσταγκ στο Twitter τα προνόμια των 150 ευρώ και η Κάρτα Ελευθερίας της κυβέρνησης για να εμβολιαστούν οι νέοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιβραβεύει με 150 ευρώ τους νέους από 18 έως 25 ετών που θα εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού. “Ανοίγεται ένα παράθυρο ελευθερίας για τους νέους, καθώς με την πρώτη δόση θα αποκτούν μια προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για ταξίδια, είσοδο σε σινεμά, θέατρα, μουσεία κλπ”, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεών του για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών, που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου. Πρόκειται για ανακοινώσεις που συνδέονται άμεσα με την ανησυχία της διασποράς της παραλλαγής “Δέλτα” του νέου κορονοϊού σε όλη την Ευρώπη ενόψει του καλοκαιριού, η οποία σύμφωνα με τους επιστήμονες θα επηρεάσει κυρίως τους των ανεμβολίαστων.

Η κυβέρνηση παρουσίασε ήδη νέο τηλεοπτικό σποτ για την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ που θα λαμβάνουν οι νέοι έως 25 ετών που εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού. Το μέτρο, σύμφωνα με την κυβέρνηση της ΝΔ,  αφορά τους 940.000 νέους από 18 έως 25 ετών στην Ελλάδα. H προπληρωμένη κάρτα για στοχευμένες αγορές θα καλύπτει εισιτήρια για ταξίδια, διαμονή σε ξενοδοχεία και είσοδο σε μουσεία, συναυλίες, μνημεία. Όπως τόνισε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός, η κάρτα θα δημιουργείται αυτόματα με το ΑΜΚΑ κάθε νέου, που έχει εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστεί εντός 2021. 

Δείτε το τηλεοπτικό σποτ για την Κάρτα Ελευθερίας

Στο μεταξύ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Κάρτα Ελευθερίας ή Freedom Pass ή 150 ευρώ έχουν ήδη γίνει χάσταγκ με ποικίλες αντιδράσεις:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Eurostat: Προτελευταία η Ελλάδα στην απασχόληση στη λίστα της Ε.Ε.

Οι ΗΠΑ και 17 χώρες ζητούν από τη Χαμάς να αφήσει τους ομήρους

Αυστραλία: Ξεβράστηκαν δεκάδες μαυροδέλφινα σε ακτή

Ζυμώσεις για διορισμό νέου πρωθυπουργού στην Αϊτή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα