ΑΘΗΝΑ
17:15
|
24.04.2024
Πού εστιάζει τις ενστάσεις της η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη διαφωνία της και τις ανησυχίες της εξέφρασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) Αθηνά Λινού σε σχέση με την εξαγγελία του Freedom Pass, την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ που δίνει η κυβέρνηση στους νέους ως κίνητρο για να επισπεύσουν τον εμβολιασμό τους κατά του νέου κορονοϊού.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 η κα. Λινού ανέφερε αρχικά: “Εμένα αυτή η εξαγγελία με έκανε να ανησυχήσω ιδιαίτερα – δεν ξέρω αν είναι καλή ή κακή κίνηση” και πρόσθεσε: “Είναι λάθος να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να κάνουν πράγματα μετά την πρώτη δόση και μάλιστα εντός 24 ωρών από αυτή”.

Η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ εξήγησε: “Ξέρουμε ότι η πρώτη δόση δεν καλύπτει και δεν καλύπτει καθόλου την παραλλαγή Δέλτα, ελάχιστα, επομένως είναι πολύ επικίνδυνο ιατρικά. Επομένως, αν προκριθεί μια τέτοια κίνηση να είναι 15 μέρες μετά τη δεύτερη δόση”.

Παράλληλα η κα. Λινού σχολίασε: “Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας απλός γιατρός που διαβάζει στοιχειωδώς τη διεθνή βιβλιογραφία θα συμβούλευε και θα συμφωνούσε με κάτι τέτοιο”.

Υπενθυμίζεται ότι το Freedom Pass θα χορηγείται στους νέους 18 – 25 ετών οι οποίοι έκαναν ή θα κάνουν το εμβόλιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στο Ελ. Βενιζέλος

Ισπανία: Ύποπτη για διαφθορά η σύζυγος του Σάντσεθ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα