ΑΘΗΝΑ
12:08
|
22.05.2024
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο ς ιερέας από το Αγρίνιο που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία, βιασμό και ασέλγεια κατά συρροή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προφυλακιστέος κρίθηκε σήμερα (29/6) μετά την απολογία του ο 49χρονος ιερέας από το Αγρίνιο που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία, βιασμό και ασέλγεια κατά συρροή.

Σύμφωνα με το agrinionews.gr, ο ιερέας επέλεξε να μην τεθεί ενώπιον της ανακρίτριας, αλλά να απολογηθεί εγγράφως, αφού προηγουμένως απορρίφθηκε από το Δικαστικό Συμβούλιο το αίτημα ακύρωσης της προδικασίας που κατέθεσε χθες ο συνήγορος υπεράσπισης του.

Ο κληρικός αρνείται τις κατηγορίες, ωστόσο, οι αρμόδιοι έκριναν ότι συντρέχουν λόγοι προφυλάκισης του μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Η υπόθεση έγινε γνωστή πριν από λίγες ημέρες, όταν γυναίκα κατήγγειλε στην Εισαγγελία Αγρινίου ότι έπεσε θύμα βιασμού όταν ήταν ανήλικη, το 2007, από τον ιερέα. Παραγγέλθηκε έρευνα από την Εισαγγελία. Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι οι αστυνομικές Αρχές προέβησαν σε αιφνίδιο έλεγχο στην οικία του, όπου και εντόπισαν στον υπολογιστή του πορνογραφικό υλικό ανηλίκων και συγκεκριμένα φωτογραφίες.

Χθες, Δευτέρα 28/6 δύο αδελφές ηλικίας 27 και 20 ετών, κατήγγειλαν τον ιερέα για ασέλγεια και βιασμό. Η 20χρονη επεσήμανε πως ο συλληφθείς την είχε βιάσει όταν ήταν στην τρυγερή ηλικία των 13 ετών.

Ο 49χρονος μεταφέρθηκε τη Δευτέρα (28/6) στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου για να απολογηθεί στον εισαγγελέα και εισήλθε από πλαϊνή είσοδο ώστε να αποφευχθεί η επαφή του με το συγκεντρωμένο πλήθος.

Ωστόσο, όπως ανέφερε το karvasaras, η άφιξή του στο δικαστήριο έγινε αντιληπτή από τους συγκεντρωμένους που ξέσπασαν κατά του ιερέα προπηλακίζοντάς τον.

Έξω από το δικαστήριο, φίλοι, γνωστοί, συγγενείς και συμμαθητές των φερόμενων θυμάτων του ιερέα συγκεντρώθηκαν στο σημείο κρατώντας πανό στο οποίο αναγραφόταν: “Ο ‘πατερούλης’ δεν σας αγαπούσε, σας βίαζε! Μη φοβάστε, μιλήστε! Καμία ανοχή στον βιασμό παιδιών”

Ο συνήγορος του ιερέα, Δημήτρης Νικάκης, ανάφερε σε δηλώσεις ότι η πρώτη εντύπωση που έχει σχηματίσει είναι ότι πρόκειται περί κατασκευασμένης δικογραφίας. “Αυτοί οι οποίοι επεδίωξαν να συλληφθεί ο ιερέας και μέσω των καταγγελιών τους θεωρούν ότι θα βρουν και θα πιάσουν στα χέρια τους θησαυρό, τους ενημερώνω ότι τελικώς θα προκύψει άνθρακας”. 

Σημειώνεται ότι ο ιερέας έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα επ’ αορίστον από την Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας με απόφαση του Μητροπολίτη κ. Κοσμά.

Φωτογραφία: pixabay

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Κοινή δράση σε Ελλάδα και Τουρκία ενάντια στις δραστηριότητες της Eldorado Gold

Εκδήλωση για την Παλαιστίνη με τη συμμετοχή διωκόμενου αγωνιστή

Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων: Κανένα έργο στην πλατεία Εξαρχείων

Τεχεράνη: Χιλιάδες Ιρανοί αποχαιρετούν τον Εμπραχίμ Ραϊσί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα