ΑΘΗΝΑ
22:04
|
26.04.2024
Κατά της δικαστικής απόφασης που δικαίωνε τον δημοσιογράφο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από τα ΜΑΤ, στρέφεται το ελληνικό Δημόσιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος, καταγγέλλει ως ντροπιαστικές τις προφάσεις που χρησιμοποιεί το Ελληνικό Δημόσιο στην έφεση που άσκησε κατά της δικαστικής απόφασης που τον δικαίωνε εννέα ολόκληρα χρόνια μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από τα ΜΑΤ τον Ιούνιο του 2011.

Σημειώνεται ότι το Δημόσιο ισχυριζόμενο ότι ο δημοσιογράφος έχει ανακτήσει την ακοή του, ότι η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας είναι σε κακή κατάσταση, άσκησε έφεση εναντίον της καταδικαστικής απόφασης του δικαστηρίου που όριζε αποζημίωση στον Μανώλη Κυπραίο, όπως αναφέρει ο ίδιος σε tweet του.

“Ο αντίδικος έχει αποθεραπευτεί και έχει ανακτήσει την ακοή του και επομένως δεν είναι πλέον ανίκανος προς εργασία, ούτε υφίσταται κάποια παραμόρφωσή του που να δυσχεραίνει την κοινωνική του και προσωπική του ζωή”, αναφέρεται στην έφεση.

“Η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας έχει επιδεινωθεί πρωτοφανώς στα χρονικά της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας κι έχει προσλάβει διαστάσεις άμεσα απειλούμενης κατάρρευσης της οικονομίας κι εθνικής χρεοκοπίας” προστίθεται.

“Ντροπή σας στην @hellenicpolice για το τι γράφετε στην έφεση. Κι εσείς ως πολιτικοί @chrisochoidis@PrimeministerGR που μιλάτε για ανθρώπινα δικαιώματα, χρησιμοποιείτε την αναπηρία και πως η Ελλάδα έχει μνημόνιο, η ντροπή σας ακόμη μεγαλύτερη. Πόσο πιο χαμηλά; #Ntropi_ELAS” γράφει ο δημοσιογράφος.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2011, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, χειροβομβίδα κρότου-λάμψης έσκασε σε κοντινή απόσταση από το πρόσωπό του Μανώλη Κυπραίου με αποτέλεσμα να χάσει την ακοή του και να υποβληθεί σε δύο χειρουργεία προκειμένου να αποκατασταθεί μερικώς η ακοή του.

Σχεδόν μία δεκαετία αργότερα, τον Μάιο του 2020, δικαιώθηκε, με απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου Αθηνών η οποία “απέδωσε ευθύνη στην αστυνομία για τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του και του απένειμε αποζημίωση”.

Τόσο οι κάμερες ασφαλείας όσο και οι εκθέσεις ανεξάρτητων τεχνικών εμπειρογνωμόνων πιστοποίησαν πως ο Κυπραίος δέχθηκε χειροβομβίδα κρότου-λάμψης και ότι είναι κωφός άμφω με σοβαρά προβλήματα υγείας. Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα, το Δημόσιο, ασκεί έφεση στην απόφαση αυτή.

“Διαβάζοντας την έφεση έμεινα κυριολεκτικά έκπληκτος και αναρωτήθηκα αν ζω σε μια πολιτισμένη χώρα με δημοκρατικό καθεστώς ή όχι. Τα όσα γράφονται είναι από ανυπόστατα έως προσβλητικά. Αυτό δεν είναι νομικό έγγραφο, αλλά ένα έγγραφο απαξίωσης απέναντι στους νόμους και το πολίτευμά μας. Απέναντι στον πολιτισμό μας και το δικαίωμα του καθενός ανεξάρτητα από χρώμα δέρματος, θρήσκευμα, πολιτικό και σεξουαλικό προσανατολισμό, εθνότητα και κυρίως αναπηρία σε μια δίκαιη δίκη. Οχι, το ‘Κράτος δεν είναι αυτοί’, όπως είχε πει ο πατέρας του σημερινού Ελληνα πρωθυπουργού προς τα τότε αστυνομικά στελέχη, αλλά εμείς. Οι απλοί, μη ένστολοι πολίτες” ξεκαθαρίζει στην “Εφ.Συν.”, ο Μανώλης Κυπραίος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα