ΑΘΗΝΑ
08:27
|
25.04.2024
O συντηρητικός παρουσιαστής υποστήριξε κατά τη διάρκεια της εκπομπής του ότι η ΝSA τον υπονομεύει και αποπειράται να τερματίσει την εκπομπή του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας και του, αγαπημένου των Ρεπουμπλικανών, Fox News, μετά την καταγγελία του παρουσιαστή Τάκερ Κάρλσον ότι η NSA τον παρακολουθεί, τον υπονομεύει και ότι αποπειράται να τερματίσει την εκπομπή του.

Η NSA, αναγκάστηκε χθες να διαψεύσει την καταγγελία του Τάκερ Κάρλσον, ισχυριζόμενη ότι“η κατηγορία αυτή είναι αναληθής”.

Ο Τάκερ Κάρλσον ουδέποτε υπήρξε στόχος σε επιχείρηση συγκέντρωσης πληροφοριών της Υπηρεσίας και η NSA ουδέποτε είχε οποιοδήποτε σχέδιο να σταματήσει τη μετάδοση της εκπομπής του“, ανέφερε μέσω Twitter η υπηρεσία κατασκοπείας.

Σημειώνεται ότι ο Τάκερ Κάρλσον, δημοφιλής συντηρητικός παρουσιαστής και σχολιαστής και σφοδρός επικριτής του Τζο Μπάιντεν, υποστήριξε στη διάρκεια της εκπομπής του τη Δευτέρα (28/6) πως πληροφοριοδότης της αμερικανικής κυβέρνησης τον προειδοποίησε ότι η NSA παρακολουθεί και προσπαθεί να υποκλέψει τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και τα mail του και σχεδιάζει να τις διαρρεύσει σε μια προσπάθεια να σταματήσει η μετάδοση της εκπομπής του.

“Η NSA συγκέντρωσε πληροφορίες εν αγνοία μας και το έκανε για πολιτικούς λόγους. Η κυβέρνηση Μπάιντεν μας κατασκοπεύει. Το έχουμε επιβεβαιώσει”, ισχυρίστηκε.

Η NSA “έχει αποστολή τη συγκέντρωση πληροφοριών στο εξωτερικό”, αντέτεινε η υπηρεσία μέσω Twitter, τυπικά δεν μπορεί να παρακολουθεί αμερικανούς πολίτες χωρίς δικαστικό ένταλμα παρά μόνο σε κάποιες συγκεκριμένες εξαιρετικές περιπτώσεις.

Η NSA μας έστειλε μια ενοχλητικά ανέντιμη επίσημη δήλωση, μια ολόκληρη παράγραφο ψεμάτων” απάντησε ο Κάρλσον αναφερόμενος στη δήλωση της NSA.

Το μήνυμα ήταν σαφές: “Μπορούμε να κάνουμε ό, τι θέλουμε. Μπορούμε να διαβάσουμε τα προσωπικά σας κείμενα, μπορούμε να διαβάσουμε τα προσωπικά σας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορούμε να στείλουμε συγκαλυμμένες απειλές για να σας επαναφέρουμε αν δεν μας αρέσει η πολιτική σας. Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα “ συνέχισε ο Κάρλσον.

Ωστώσο, ακόμη και εκείνοι που είναι πιο μετριοπαθείς απέναντι στην καταγγελία του Κάρλσον, ζήτησαν μια πιο άμεση απάντηση από την NSA, τονίζοντας πως η δήλωσή της είναι πολύ αόριστη.

Άλλοι διατήρησαν τις αμφιβολίες τους τονίζοντας ότι απαιτούνται περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία πέρα ​​από τον ισχυρισμό του ίδιου του Κάρλσον για “έναν ακόμη ανώνυμο πληροφοριοδότη”.

Σημειώνεται ότι το σκάνδαλο Snowden αποκάλυψε ότι η NSA είχε εμπλακεί σε παράνομες παρακολουθήσεις Αμερικανών, καθώς και ξένων συμμάχων, για χρόνια, παρά τις επαναλαμβανόμενες διαψεύσεις από αξιωματούχους των ΗΠΑ ότι κάτι τέτοιο ισχύει.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο, το αμερικανικό Πεντάγωνο είχε επικρίνει τον Κάρλσον για απόσπασμα της εκπομπής του στο οποίο χλεύαζε τον αυξανόμενο αριθμό γυναικών στις τάξεις του, λέγοντας ότι ο παρουσιαστής του Fox προσπάθησε “να εξευτελίσει ολόκληρο τον στρατό των ΗΠΑ”.

Με πληροφορίες από RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ημαθία: Ι.Χ. έπεσε σε αρδευτικό κανάλι-Νεκρός ο οδηγός

Μετά τις Ευρωεκλογές

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Φρεγάτα Ύδρα: Κατάρριψη δύο UAV στον κόλπο του Άντεν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα