ΑΘΗΝΑ
01:03
|
27.04.2024
Δημοσιεύτηκε η απόφαση του ΣτΕ - Οι αποφάσεις δεν επιδέχονται άλλων προσφυγών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δημοσιεύτηκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αρχαία της Βενιζέλου και την πορεία των εργασιών για τον σταθμό του Μετρό της Θεσσαλονίκης. Η απόφαση προβλέπει την απόσπαση, την εκσκαφή και την επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων και η κυβέρνηση την είχε προαναγγείλει πολύ πριν από την επίσημη επικύρωση της απόφασης.  Η σχετική απόφαση πάρθηκε με οριακή πλειοψηφία (13-12) επί των μελών του ΣτΕ.

Οι αποφάσεις οδηγούν πλέον στην επερχόμενη απόσπαση των ευρημάτων της Μέσης Οδού και στην αποθήκευση τους στο στρατόπεδο Παύλου Μελά, ώστε να κατασκευαστεί ο σταθμός Βενιζέλου. Οι αποφάσεις είναι οριστικές και δεν επιδέχονται άλλων προσφυγών.

“Με την απόφαση του ΣτΕ, που δημοσιεύτηκε σήμερα, σχετικά με τη διαχείριση των αρχαιοτήτων και τον τρόπο κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου του μετρό της Θεσσαλονίκης και η οποία προβλέπει συγκεκριμένα την απόσπαση, την εκσκαφή και την επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων τελειώνει οριστικά και αμετάκλητα η εποχή των προσφυγών και των δικαστηρίων και ανοίγει ο δρόμος των εργασιών”, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και πρόσθεσε, “κλείνει, έτσι, ένα κεφάλαιο που άνοιξε το 2013 και οδήγησε στην αδικαιολόγητη καθυστέρηση ολοκλήρωσης αυτού του τόσο σημαντικού συγκοινωνιακού έργου για την πόλη μας. Ανοίγει ο δρόμος για την εκκίνηση όλων των απαραίτητων εργασιών, την ολοκλήρωση αυτού του κομβικού σταθμού αλλά και του έργου συνολικά. Η απόφαση αυτή, λοιπόν, πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους”. 

Ο κ. Ζέρβας διαβεβαίωσε ότι η Δημοτική Αρχή θα ελέγχει την πορεία των έργων, θα και θα ενημερώνει την πόλη, θα εποπτεύει τη διαδικασία αρχικά της απόσπασης, της φύλαξης και της επανατοποθέτησης σε ποσοστό 92% των αρχαιοτήτων, αλλά και την πορεία των εργασιών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα