ΑΘΗΝΑ
11:14
|
17.05.2024
Aνασύρθηκαν ακόμη τέσσερις νεκροί, ανάμεσα Στους οποίους και δύο κοριτσάκια. Εξακολουθούν να αγνοούνται 140 άτομα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος, ο ομογενής φοιτητής που συγκαταλεγόταν στη λίστα με τους αγνοούμενους της τραγικής κατάρρευσης κτιρίου των Champlain Towers στη Φλόριντα, ανασύρθηκε νεκρός από τα συντρίμμια.

Η σορός του άτυχου Ανδρέα ήταν ανάμεσα σε εκείνες που ανασύρθηκαν την Τετάρτη (30/6), ανέφερε το CNN. Ο απολογισμός έγινε ακόμη πιο βαρύς φθάνοντας τους 18 νεκρούς, καθώς χθες ανασύρθηκαν ακόμη τέσσερις νεκροί, ανάμεσα στους οποίους και δύο παιδιά, η 10χρονη Λουσία Γκουάρα και η 4χρονη Έμα Γκουάρα. Η τέταρτη σορός που ανασύρθηκε άνηκε σε έναν 42χρονο άνδρα. Πάνω από 140 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται καθώς παραμένουν θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια.

Ο Αντρέας Γιαννιτσόπουλος, σύμφωνα με τους συγγενείς του, ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ, στην πολιτεία του Τενεσί. Η οικογένεια του διαμένει μόνιμα στην πολιτεία του Tέξας.


Όπως είχε αναφέρει στην εφημερίδα Wall Street Journal ο πατέρας του 21χρόνου, Κώστας Γιαννιτσόπουλος, ο νεαρός ομογενής είχε επισκεφτεί το Μαϊάμι και έμενε με έναν οικογενειακό φίλο, ο οποίος παραμένει αγνοούμενος.

Ο πατέρας του ομογενή που είχε μεταβεί μαζί με την γυναίκα του και την κόρη τους στο Μαϊάμι αναζητώντας τον γιό τους στα νοσοκομεία και παρακολουθώντας τις έρευνες των σωστικών συνεργείων, είχε δηλώσει πριν από μερικές μέρες στην εφημερίδα Wall Street Journal: “Περιμένω τους δύο καλύτερους φίλους μου – ένας από αυτούς είναι ο 21χρονος γιος μου. Είμαι συντριμμένος”.

“Ο γιος μου ήταν ο πιο δυνατός άνθρωπος που γνωρίζω και το καλύτερο μέρος στην ημέρα μου. Είχαμε σχέδια για το μέλλον του” ανέφερε συγκλονισμένη η μητέρα του σύμφωνα με το NBC, μετά την επιβεβαίωση ότι οι αρχές είχαν ανασύρει νεκρό τον γιό της από τα συντρίμμια.

“Βρήκαμε άλλα δύο πτώματα κάτω από τα συντρίμμια”, ενημέρωσε την Τετάρτη, η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. “Με μεγάλη λύπη, με αληθινή οδύνη είμαι υποχρεωμένη να ανακοινώσω ότι τα δύο θύματα ήταν παιδιά, 4 και 10 ετών”, πρόσθεσε.


Δεκάδες υπήκοοι χωρών της Λατινικής Αμερικής αλλά και Αμερικανοί πολίτες με καταγωγή από την Αργεντινή, την Κολομβία, την Παραγουάη, τη Χιλή και την Ουρουγουάη εξακολουθούν να αγνοούνται

Το δωδεκαώροφο κτίριο, τμήμα των λεγόμενων Champlain Towers, κατέρρευσε μέσα σ’ ένα σύννεφο σκόνης την περασμένη Πέμπτη γύρω στη 01:20. Επρόκειτο για μια από τις χειρότερες αστικές καταστροφές στην ιστορία των ΗΠΑ.

Αν και οι ομάδες έρευνας και διάσωσης εντόπισαν νέους θύλακες με οξυγόνο στα συντρίμμια, οι ελπίδες ότι θα βρεθούν επιζήσαντες είναι πια “ελάχιστες”.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Τζιλ Μπάιντεν, αναμένεται να πάει στον τόπο της τραγωδίας σήμερα για να ευχαριστήσει τις ομάδες έρευνας και διάσωσης και να συναντηθεί με οικογένειες των θυμάτων, για τις οποίες η αναμονή είναι ατελείωτη και η ανάγκη για απαντήσεις όλο και πιο πιεστική.

Οι αρχές υποσχέθηκαν ότι θα διενεργηθεί “ταχεία” έρευνα για τα αίτια της καταστροφής, που πάντως αναμένεται να διαρκέσει μήνες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Οι αζήτητοι»: Ένα διαχρονικό ντοκιμαντέρ για το σκάνδαλο της Λέρου

Όρμπαν: Μεταξύ ζωής και θανάτου ο Ρόμπερτ Φίτσο

Μπέλγκοροντ: Γυναίκα και 4χρονο παιδί νεκροί από drone

Πέθανε σε ηλικία 119 ετών η γηραιότερη γυναίκα στην Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα