ΑΘΗΝΑ
05:13
|
20.04.2024
Ο Τζον Χάμελ εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση στη φυλακή του Χάντσβιλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές του Τέξας εκτέλεσαν την Τετάρτη (30/6) τον 45χρονο θανατοποινίτη και καταδικασμένο για τρεις ειδεχθείς φόνους, Τζον Χάμελ.

Πρόκειται για τη δεύτερη εκτέλεση θανατοποινίτη έπειτα από την πολύμηνη αναστολή των εκτελέσεων λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Ο Τζον Χάμελ εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση στη φυλακή του Χάντσβιλ. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε στις 18:49 (τοπική ώρα).

Ο Τζο Χάμελ είχε μαχαιρώσει την έγκυο γυναίκα του και είχε σκοτώσει με ρόπαλο του μπέιζμπολ τον πεθερό του και την πεντάχρονη κόρη του προτού βάλει φωτιά στο σπίτι τους, στο Φορτ Γουόρθ των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ήθελε να ξαναφτιάξει τη ζωή του με άλλη γυναίκα. Κατά την υπεράσπιση, είχε ψυχιατρικά προβλήματα καθώς έφερε ψυχικά τραύματα μετά τη θητεία του στους Πεζοναύτες.


Επρόκειτο να εκτελεστεί τη 17η Μαρτίου 2020, αλλά εφετείο ανέβαλε την εφαρμογή της ποινής in extremis εξαιτίας “της υγειονομικής κρίσης”. Οι εφέτες είχαν εξηγήσει πως η εκτέλεση θα απαιτούσε να είναι παρόντες πολλοί άνθρωποι -φύλακες, δικηγόροι, μάρτυρες, δημοσιογράφοι – και ότι υπήρχε κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού.

Με αφορμή την περίπτωσή του, όλες οι εκτελέσεις ανεστάλησαν για μήνες στις ΗΠΑ.

Το Τέξας, η αμερικανική πολιτεία του Νότου που εφαρμόζει τη θανατική ποινή περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, άρχισε ξανά τις εκτελέσεις τη 19η Μαΐου, όταν θανατώθηκε ο Κουέντιν Τζόουνς, Αφροαμερικανός που είχε καταδικαστεί για τον φόνο της γιαγιάς του.

Από την αρχή της χρονιάς, εξαιρουμένου του Τέξας, μόνο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προχώρησε σε τρεις εκτελέσεις θανατοποινιτών, λίγο πριν από την αποχώρηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα