ΑΘΗΝΑ
12:34
|
19.04.2024
Δεν κοπάζει η οργή για τη γενοκτονία των παιδιών των ιθαγενών μετά τον εντοπισμό εκατοντάδων ανώνυμων τάφων σε πρώην καθολικά οικοτροφεία-κολαστήρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαδηλωτές αποκαθήλωσαν αρκετά αγάλματα που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο του τοπικού κοινοβουλίου της πόλης Μανιτόμπα ανήμερα της εθνικής γιορτής της Ημέρας του Καναδά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους εντοπισμούς ανώνυμων ταφών παιδιών των ιθαγενών της χώρας σε πρώην καθολικά οικοτροφεία που φρόντιζαν για την αφομοίωση των μαθητών στην καναδική κοινωνία. Ανάμεσα στα αγάλματα που βρέθηκαν πεσμένα στο έδαφος ήταν της βασίλισσας Βικτωρίας της Αγγλίας και της νυν μονάρχη της Αγγλίας, Ελισάβετ Β΄.

Δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη έξω από την τοπική βουλή της πρωτεύουσας της πολιτείας Γουίνιπεγκ του Καναδά. Οι αποκαθηλώσεις των αγαλμάτων καταγράφηκαν σε βίντεο. Σε ένα από το πανό τους οι διαδηλωτές έγραφαν: “Ήμασταν όλοι κάποτε παιδιά. Φέρτε τα παιδιά μας στο σπίτι τους”.

Στο μεταξύ, ανασκαφές έφεραν στο φως 182 ανώνυμους τάφους στον χώρο ενός πρώην οικοτροφείου για παιδιά ιθαγενών, η τρίτη παρόμοια ανακάλυψη που γίνεται μέσα σε ένα μήνα, όπως ανακοίνωσε κοινότητα των αυτοχθόνων. Αυτή η ανακάλυψη έγινε κοντά στο πρώην οικοτροφείο Σέιντ Εουτζίν στο Κράνμπρουκ, στη Βρετανική Κολούμπια, τη δυτικότερη επαρχία του Καναδά, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της κοινότητας αυτοχθόνων του Λόουερ Κοτέναι.


Την περασμένη εβδομάδα στο Μαριεβάλ, στην επαρχία Σασκάτσουαν (δυτικά) ανακαλύφθηκαν στον χώρο ενός πρώην οικοτροφείου για παιδιά αυτόχθονων 750 ανώνυμοι τάφοι και στα τέλη Μαΐου είχε προηγηθεί ο εντοπισμός των οστών 215 παιδιών στο Κάμλουπς, στη Βρετανική Κολούμπια.

Η καναδική αστυνομία προχώρησε σε μια σύλληψη και σύμφωνα με το δίκτυο CBS πρόκειται για άτομο, το οποίο φέρεται να επέκρινε τις ενέργειες των διαδηλωτών έξω από την τοπική βουλή της Μανιτόμπα.

Πηγή: RT News, The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Κακοκαιρία: Στη Θεσσαλία προληπτικά ο Κικίλιας

Έρχονται τα πρώτα καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης «Miss AI»

MyCoast: Η νέα πλατφόρμα καταγγελιών για παραλίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα