ΑΘΗΝΑ
14:48
|
25.04.2024
Κεκλεισμένων των θυρών φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Τόκιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κεκλεισμένων των θυρών φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Τόκιο, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και της ανησυχίας για ενδεχόμενη νέα εξάπλωσή του.

Ωστόσο, οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται την ερχόμενη Πέμπτη.

Παρά την αναβολή των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων πέρυσι, το Τόκιο εξακολουθεί να ανησυχεί για την εξάπλωση των νέων μεταλλάξεων του κορονοϊού, καθώς οι εμβολιασμοί των πολιτών δεν έχουν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα παραδέχθηκε την Πέμπτη (1/6) ότι είναι πιθανόν οι Ολυμπιακοί να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, καθώς είναι πιθανόν η διοργάνωση να προκαλέσει αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας στην Ιαπωνία.

“Όπως έχω ξαναπεί, υπάρχει πιθανότητα να μην έχουμε καθόλου θεατές”, είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους. “Σε κάθε περίπτωση θα δράσουμε έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια του ιαπωνικού λαού”, διαβεβαίωσε.

Σημειώνεται ότι οι Ιάπωνες στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ενάντια στη διεξαγωγή των Αγώνων. Τον Ιούνιο οι διοργανωτές αποφάσισαν να θέσουν όριο χωρητικότητας 50% ή 10.000 θεατών σε κάθε αθλητική εγκατάσταση.

“Το όριο των θεατών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα οριστεί στο 50% της χωρητικότητας του σταδίου έως και 10.000 άτομα κατ’ ανώτατο όριο”, ανέφεραν οι διοργανωτές σε  ανακοίνωση.

Υπό αυτές τις συνθήκες στο 68.000 θέσεων Εθνικό Στάδιο του Τόκιο, θα υπάρχει ένας θεατής ανά έξι θέσεις.

Ωστόσο φαντάζει πλέον ολοένα πιθανότερο, οι Ολυμπιακοί Αγώνες να πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών καθώς κορυφαίοι Ιάπωνες ειδικοί έχουν δηλώσει ότι η απαγόρευση των θεατών, θα ήταν η λιγότερο ριψοκίνδυνη επιλογή για τη διεξαγωγή τους.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο, στις 8 Ιουλίου, ημέρα άφιξης στην Ιαπωνία του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, αναμένεται είτε να επιτραπεί μέγιστος αριθμός 5.000 θεατών (όριο 25%) ανά χώρο ή να ανακοινωθεί ότι οι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Σημειώνεται ότι η Ιαπωνία έχει ήδη απαγορεύσει σε ξένους φιλάθλους να εισέλθουν στην επικράτειά της για τους Αγώνες και έχει επίσης μειώσει τον αριθμό των εθελοντών και των προσκεκλημένων.

Ωστόσο, τα στοιχεία για την εξάπλωση της πανδημίας είναι απογοητευτικά στο Τόκιο, καθώς μετά τη μερική άρση των μέτρων, τα νέα κρούσματα καταγράφουν αύξηση επί εβδομαδιαίας βάσης, αγγίζοντας τα 673 σε σύγκριση με τα 570 μία εβδομάδα νωρίτερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν και η Ιαπωνία έχει αποφύγει την εκρηκτική εξάπλωση του ιού που έχει σημειωθεί σε άλλες χώρες, η κυβέρνηση έχει δεχτεί έντονη κριτική για τους αργούς ρυθμούς της εμβολιαστικής εκστρατείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ την Παρασκευή

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα