ΑΘΗΝΑ
19:24
|
19.04.2024
Τα πρώτα λόγια του ναζιστή φυγόποινου στην Αντιτρομοκρατική – Δεν έφυγε ποτέ από την Ελλάδα, είπε ο δικηγόρος του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Εντάξει παιδιά, τελείωσε έρχομαι”, φέρεται να είπε ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, στους άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποίησαν έφοδο σε σπίτι στου Ζωγράφου και τον συνέλαβαν. Ο Χρήστος Παππάς οδηγείται σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής, όπου θα αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα οδηγηθεί. Το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι να καταλήξει στο σωφρονιστικό κατάστημα Δομοκού.

Το “δεξί” χέρι του Νίκου Μιχαλολιάκου βρισκόταν στην Ελλάδα και μάλιστα στην Αθήνα υποστήριξε ο δικηγόρος του, λέγοντας ότι δεν θα μπορούσε να φύγει στο εξωτερικό γιατί θα έπρεπε να είχε έμπιστο άτομο να τον στηρίξει. Ο Περικλής Σταυριανάκης δήλωσε στο OPEN ότι ο εντολέας του γνώριζε τις ενέργειες της αστυνομίας και μάλιστα ο δικηγόρος του Χρήστου Παππά έπλεξε το εγκώμιο της αστυνομίας λέγοντας ότι οι ενέργειες ήταν συντονισμένες με προσέγγιση ατόμων το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα να στενέψει ο κλοιός. Όσον αφορά την 52χρονη, στο σπίτι της οποίας κρυβόταν ο Παππάς και η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία της υπόθαλψης, ο Περικλής Σταυριανάκης ανέφερε ότι γνωρίζονταν με τον Χρήστο Παππά τον τελευταίο χρόνο.

Η 52χρονη Ελληνίδα, με καταγωγή από την Ουκρανία, πρόκειται για άτομο φίλα προσκείμενο στη Χρυσή Αυγή η οποία, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν υποψήφια με την παράταξη του καταδικασμένου χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Παππάς διέφυγε από τις ελληνικές Αρχές στις 1 Οκτωβρίου του 2020, λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 9 μηνών, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Από τότε καταζητείτο από τις αστυνομικές αρχές και τελικά συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Το χρονικό της σύλληψης

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης ο φυγόποινος δεν βγήκε από το διαμέρισμα ούτε μία φορά.

Το σπίτι στου Ζωγράφου

Έτσι, η Αντιτρομοκρατική προχώρησε σε άλλες μεθόδους, μέσω των οποίων άρχισαν να υπάρχουν εκτιμήσεις ότι η πληροφορία που είχαν ήταν ακριβής. Αστυνομικοί εισέβαλαν το βράδυ της Πέμπτης στο σπίτι και είδαν μπροστά τους τον Παππά, ο οποίος εκείνη την ώρα έτρωγε. Φέρεται να τους είπε: “Εντάξει παιδιά, τελείωσε έρχομαι Αλλά να ξέρετε, μέσα στον επόμενο μήνα σκόπευα να παραδοθώ…”.

Με πληροφορίες από OPEN, Newsbomb.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι πρώτες 100 μέρες του Γκαμπριέλ Ατάλ στην εξουσία

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό στις 20 και 21 Απριλίου

Πύργος: Τραυματίστηκε 19χρονος σε αιματηρή συμπλοκή μαθητών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα