ΑΘΗΝΑ
03:49
|
27.04.2024
Στην περιοχή του Ζωγράφου σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην περιοχή του Ζωγράφου συνελήφθη ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, ο οποίος είχε εξαφανιστεί μετά την ποινή κάθειρξης για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ ο Χρήστος Παππάς φέρεται να συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική σε σπίτι ατόμου που του παρείχε κάλυψη, ενώ έχει ήδη μεταφερθεί στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, στα κρατητήρια της υπηρεσίας. Αύριο αναμένεται να πάει στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών, ενώ μένει να διευκρινιστεί εάν το άτομο που του προσέφερε κάλυψη θα συλληφθεί και θα διωχθεί ποινικά.

“Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ”, αναφέρει το δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Ο ΣΚΑΪ κάνει λόγο για 52χρονη γυναίκα από την Ουκρανία που είχε πάρει ελληνική υπηκοότητα. Μάλιστα, υπήρξε υποψήφια με το κόμμα της Χρυσής Αυγής στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας, με επικεφαλής τον Κασιδιάρη.

Το σπίτι στο οποίο φιλοξενούσε τον συλληφθέντα, τουλάχιστον το τελευταίο διάστημα, φαίνεται πως ήταν στην οδό 28ης Οκτωβρίου, στου Ζωγράφου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Παππάς, από τον περασμένο Οκτώβρη, όταν και καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση, στην πολύκροτη δίκης της εγκληματικής οργάνωσης, διέφυγε της σύλληψης και βγήκε κρυφά από τη χώρα.

Μετά την εξαφάνισή του είχαν κυκλοφορήσει και σενάρια πως μπορεί να έχει διαφύγει στο εξωτερικό. Το τελευταίο διάστημα οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί σε κάποια μοναστήρια στη Σερβία, που διατηρούν στενές σχέσεις με Έλληνες μοναχούς παλαιοημερολογίτες.

Τον Απρίλιο η ερευνητική δημοσιογραφική ομάδα Vice “αναζητούσε ” τα ίχνη του φυγόδικου Χρήστου Παππά στα Βαλκάνια.



Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα