ΑΘΗΝΑ
03:53
|
20.04.2024
Τρεις ήδη οι νεκροί από το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας από νησιά της Καραϊβικής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η τροπική καταιγίδα πλησιάζει την Κούβα και οι αρχές της νησιωτικής χώρας ζήτησαν από 180.000 πολίτες στο νότιο τμήμα να εκκενώσουν τα σπίτια τους υπό τον φόβο των πλημμυρών που ενδέχεται να προκαλέσουν οι καταρρακτώδεις βροχές που συνοδεύουν το καιρικό φαινόμενο και έχουν ήδη στοιχίσει τη ζωή τριών ανθρώπων σε άλλα νησιά της Καραϊβικής Θάλασσας.

Η κυβέρνηση της Κούβας άνοιξε ήδη καταφύγια και έλαβε μέτρα για την προστασία των καλλιεργειών ζαχαροκάλαμου και κακάου πριν από το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας με την ονομασία “Έλσα”.  Η πλειονότητα των πολιτών που εκκένωσαν τα σπίτια τους πήγαν σε συγγενείς τους, ενώ περίπου 23.000 πολίτες έχουν εγκατασταθεί σε κυβερνητικές υποδομές. Σύμφωνα με τον βρετανικό “Guardian” (Γκάρντιαν) περίπου 400 Κουβανοί που ζουν σε ορεινές περιοχές βρήκαν καταφύγιο μέσα σε σπηλιές, διαμορφωμένες για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Ο επόμενος “σταθμός” της Έλσας αναμένεται να είναι η Φλόριντα και ο κυβερνήτης της αμερικανικής πολιτείας, Ρον ΝτεΣάντις, κήρυξε ήδη 15 κομητείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ανάμεσά τους και η περιοχή του Μαϊάμι, όπου στις 24 Ιουνίου κατέρρευσε ένα 12ώροφο κτίριο.

Αργά το απόγευμα της Κυριακής, το επίκεντρο της τροπικής καταιγίδας εντοπιζόταν στις νότιες ακτές της Κούβας, περίπου 20 χιλιόμετρα του Κάμπο Κρουζ και κατευθυνόταν με ταχύτητα 22 χιλιομέτρων την ώρα στα βορειοδυτικά του νησιού. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων του Μαϊάμι η τροπική καταιγίδα Έλσα κινούνταν με μέγιστη ταχύτητα τα 95 χιλιόμετρα την ώρα.

Η καταιγίδα σκότωσε ένα άτομο στο νησί Σάντα Λουτσία. Ένας 15χρονος και μια 75χρονη πέθαναν από την κατάρρευση τοίχου στη Δομινικανή Δημοκρατία το Σάββατο. Τα νησιά Μπαρμπάντος ήταν αυτά που επλήγησαν περισσότερο από την τροπική καταιγίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ζημιές υπέστησαν τα σπίτια 1.100 ανθρώπων ενώ 62 σπίτια ισοπεδώθηκαν.

Πηγή: The Guardian



Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα