ΑΘΗΝΑ
06:01
|
20.04.2024
Κυβέρνηση οικονομικά μετριοπαθή και με ισχυρή παρουσία τεχνοκρατών ετοιμάζει ο κατά πάσα πιθανότητα πρόεδρος του Περού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αριστερός υποψήφιος για την προεδρία του Περού, Πέδρο Καστίγιο, που αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ανακηρυχθεί και επίσημα πρόεδρος της νοτιοαμερικανικής χώρας, σκοπεύει να φτιάξει ένα κυβερνητικό επιτελείο που να εμπεριέχει αρκετούς τεχνοκράτες και να υιοθετεί μετριοπαθή θέση ως προς τα ζητήματα οικονομίας, αναφέρει δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Επικαλούμενο τρείς διαφορετικές πηγές κοντά στο επιτελείο του Καστίγιο, το Reuters αποκάλυψε πως το επιτελείο του κατά πάσα πιθανότητα επόμενου ηγέτη του Περού- Ν2 χώρας παγκοσμίως σε παραγωγή χαλκού- βρίσκεται σε συνομιλίες με ανθρώπους της αγοράς και επενδυτές ώστε να τους διαβεβαιώσει για την ομαλή μετάβαση στη νέα διακυβέρνηση.

Ο κεντροαριστερός σύμβουλος του Καστίγιο, Πέδρο Φράνκε, δήλωσε στο Reuters χθες την Τρίτη (6/7) πως το προεκλογικό πρόγραμμα του Καστίγιο, που περιλαμβάνει συνταγματική αναθεώρηση και αύξηση των της φορολογίας για τους ιδιοκτήτες ορυχείων χαλκού, δεν έρχεται σε αντίθεση με τις επιδιώξεις της επιχειρηματικής τάξης.

Μια εκ των πηγών χαρακτήρισε «υβριδικό» το νέο κυβερνητικό σχήμα, με σύνθεση που περιλαμβάνει πολιτικούς και τεχνοκράτες, και θα «δίνει έμφαση στα τρέχοντα οικονομικά ζητήματα και τις κοινωνικές ανάγκες».

Ύπενθυμίζεται πως ο δάσκαλος και συνδικαλιστής Καστίγιο,  κέρδισε το 50,12% των ψήφων στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, και αν και με μικρή διαφορά 44.000 ψήφων, θα έπρεπε ήδη να έχει ανακυρηχθεί αρχηγός του κράτους. Σήμερα το πρωί της Τετάρτης (7/7), εκατοντάδες υποστηρικτές του Καστίγιο, από τα βουνά και τη ζούγκλα, πέρασαν τη νύχτα σε περίπου 180 σκηνές που έχουν στήσει στην Πλατεία της Δημοκρατίας, απέναντι από το κτήριο όπου εδρεύει το εκλογοδικείο (Jurado Nacional de Elecciones, JNE), το όργανο που εξετάζει τις προσφυγές και οι οποίες υποβλήθηκαν στην πλειονότητά τους από τη δεξιά Κέικο Φουχιμόρι, που χρησιμοποιεί κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να αναρριχηθεί στον προεδρικό θώκο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα