ΑΘΗΝΑ
16:20
|
26.06.2024
Επίθεση του frontman των Pink Floyd στα συστημικά ΜΜΕ που “δειλιάζουν μπροστά στην άρχουσα τάξη”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο συνιδρυτής των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, έγινε προ ημερών 50 ετών μέσα στη φυλακή και ο εδώ και πολλά χρόνια φίλος και υποστηρικτής του Ρότζερ Γουότερς επέκρινε δριμύτατα τα “κατάπτυστα”, όπως είπε, συστηματικά μέσα ενημέρωσης που αγνοούν το κίνημα υπέρ της απελευθέρωσής του.

Ο Ασάνζ γιόρτασε τα 50ά του γενέθλια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Μπέλμαρς του Λονδίνου. Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ζητά την έκδοση του συνιδρυτή των WikiLeaks προκειμένου να τον οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης με την κατηγορία της κατασκοπείας για τη δημοσιοποίηση χιλιάδων σελίδων διαβαθμισμένων πληροφοριών σχετικά με τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Παρόλο που στις αρχές του τρέχοντος έτους η Βρετανίδα δικαστής Βανέσα Μπαρέιτσερ απεφάνθη από την έδρα του Ολντ Μπέιλι στο Λονδίνο εναντίον της έκδοσης του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ, για ιατρικούς λόγους, ο Αυστραλός παραμένει στη φυλακή.

“Αδυνατώ πια να βρω τις κατάλληλες λέξεις για αυτούς τους μ@λ@κες που έστειλαν και κρατούν στη φυλακή τον Τζούλιαν Ασάνζ”, δήλωσε χθες Τρίτη στο δίκτυο RT ο frontman των Pink Floyd. Ο Ρότζερς Γουότερς τάχθηκε στο πλευρό του συνιδρυτή των WikiLeaks από την πρώτη στιγμή, από την εποχή που ο Αυστραλός αναζήτησε καταφύγιο και άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, το 2012. Ο Βρετανός μουσικός παραδέχεται ότι καμία από τις διαμαρτυρίες και τις δηλώσεις του δεν έχουν μέχρι σήμερα συγκινήσει τους πολιτικούς στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. “Ο Ασάνζ είναι ένας εκδότης, ο οποίος δεν έχει διαπράξει κανένα έγκλημα”, υπογράμμισε ο Γουότερς και πρόσθεσε, “τα κέντρα εξουσίας κωφεύουν και αδιαφορούν για την κατάσταση της υγείας του. Έχουν αποφασίσει να τον κρατήσουν δέσμιο μέχρι να πεθάνει και μάλλον αυτή είναι η πρόθεσή τους”.

Με αφορμή την ημέρα των γενεθλίων του Ασάνζ, πλήθος κόσμου διαδήλωσε στους δρόμους του Λονδίνου και της Ουάσινγκτον ζητώντας την αποφυλάκιση του Αυστραλού. Στο Λονδίνο πραγματοποιήθηκε πλωτή διαμαρτυρία στον Τάμεση μπροστά από τη Βουλή των Κοινοτήτων ενώ στην Ουάσινγκτον διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, το οποίο έχει απαγγείλει μια πλειάδα κατηγοριών σε βάρος του Ασάνζ. Κατηγορίες, οι οποίες θα μπορούσαν να τον στείλουν στη φυλακή για 175 χρόνια σε περίπτωση που κριθεί ένοχος.

Ο Ρότζερ Γουότερς δήλωσε στο δίκτυο RT ότι το κίνημα υπέρ της αποφυλάκισης του Ασάνζ διογκώνεται μέρα με τη μέρα παρά το γεγονός ότι οι πολιτικοί και τα συστημικά ΜΜΕ συνεχίζουν να το αγνοούν επιδεικτικά. Ο μουσικός αναφέρθηκε σε μια διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε πριν από έναν χρόνο έξω από την πρεσβεία της Αυστραλίας: “Κάναμε πορεία από την πρεσβεία της Αυστραλίας μέχρι την πλατεία του Κοινοβουλίου. Εκφωνήθηκαν ομιλίες, ακούστηκαν πολλά επιχειρήματα αλλά η κυβέρνηση δεν πήρε χαμπάρι”, είπε χαρακτηριστικά. “Πού ήταν οι δημοσιογράφοι όταν εμείς διαδηλώναμε”, αναρωτήθηκε ενώ αναφέρθηκε στα αναρίθμητα αβάσιμα δημοσιεύματα για τον Ασάνζ που τον έχουν παρουσιάσει ως μισογύνη, βιαστή και βάνδαλο. “Τα ΜΜΕ δεν υπάρχουν. Δυστυχώς, δειλιάζουν μπροστά στην άρχουσα τάξη και τις εξουσίες της”. “Όσοι από εμάς ενδιαφερόμαστε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για την ελευθερία δυσκολευόμαστε να ακουστούμε καθώς τα μέσα ενημέρωσης έχουν αγοραστεί και ξεπουληθεί στην άρχουσα τάξη και κρατούν το στόμα τους κλειστό”, πρόσθεσε ο Ρότζερ Γουότερς.

Σύμφωνα με τον Γουότερς αυτά τα ίδια ΜΜΕ αγνόησαν τον σημαντικό μάρτυρα στην υπόθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών κατά του Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος προσφάτως παραδέχθηκε ότι κατασκεύασε βασικές κατηγορίες στο κατηγορητήριο κατά του συνιδρυτή των Wikileaks. Ο μάρτυρας, ο οποίος έχει καταγεγραμμένο ιστορικό κοινωνιοπάθειας και έχει λάβει αρκετές καταδίκες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και εκτεταμένη οικονομική απάτη, έκανε την παραδοχή αυτή σε μια πρόσφατα δημοσιευμένη συνέντευξη στο Stundin, όπου ομολόγησε επίσης ότι συνέχισε την εγκληματική του δράση, ενώ συνεργαζόταν με το υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI και έλαβε την υπόσχεση για ασυλία από τη δίωξη.

Ο Ισλανδός Sigurdur Ingi Thordarson, στρατολογήθηκε από τις αμερικανικές αρχές για να χτίσει μια υπόθεση εναντίον του Ασάνζ, αφού τις παραπλάνησε ώστε να πιστέψουν ότι στο παρελθόν ήταν στενός συνεργάτης του.

“Εμείς παραμένουμε δυνατοί και ανυποχώρητοι”, υπογράμμισε ο Γουότερς και πρόσθεσε, “νομίζω πως θα ξεκινήσω μια νέα εκστρατεία τώρα με αίτημα την ανέγερση του αγάλματος του Ασάνζ στην πλατεία του Κοινοβουλίου να σηκώνει το μεσαίο δάχτυλό του προς τη Βουλή των Κοινοτήτων. Ο Ασάνζ για μένα είναι ένας σύγχρονος ήρωας”.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Ερντογάν: «Η Δύση στηρίζει τα σχέδια του ψυχασθενή Νετανίαχου»

Διαδικτυακή προβολή ταινίας-εκδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη την Πέμπτη 27/6

Μήνυμα Μητσοτάκη προς ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας: Λιγότερα λάθη, περισσότερη προσπάθεια

Ποινική δίωξη στον δημοσιογράφο για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα