ΑΘΗΝΑ
16:18
|
24.04.2024
Σία Αναγνωστοπούλου: Το Δεσποτικό είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος. NΔ: Μικρότητες και αντιπολίτευση της μίρλας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσε η Τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, βουλευτής Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου, σχετικά με το δείπνο πολλών…αστέρων που διοργανώθηκε για το πρωθυπουργικό ζεύγος και του ‘’επιφανείς’’ συνδαιτυμόνες τους, σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο, στο Δεσποτικό Αντιπάρου.

Όπως τονίζει η Σία Αναγνωστοπούλου, η προστασία των αρχαιολογικών μνημείων και η διαφύλαξη τους είναι υποχρέωση της Πολιτείας και καθώς η νησίδα Δεσποτικό αποτελεί σε όλη της την έκταση κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο και πραγματοποιούνται σημαντικές αρχαιολογικές εργασίες, προκύπτει το ερώτημα εάν το εν λόγω δείπνο ήταν σε γνώση του υπουργείου Πολιτισμού και εάν είχε χορηγηθεί η προβλεπόμενη άδεια από το ΚΑΣ.

Παράλληλα, ζητά να μάθει απευθυνόμενη προς την υπουργό Πολιτισμού, ποια μέτρα λήφθηκαν ώστε να μην προκληθούν προσκόμματα στις συνεχιζόμενες αρχαιολογικές εργασίες;

Τέλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: “Ποιος ήταν ο χαρακτήρας της εκδήλωσης και πώς εξυπηρετήθηκαν οι ανάγκες των συμμετεχόντων; Υπήρχε προσωπικό που θα εξυπηρετούσε ειδικά τους συμμετέχοντες στο εν λόγω δείπνο την βραδιά αυτή στη νησίδα Δεσποτικό; Πόσα άτομα συμμετείχαν συνολικά στην εκδήλωση (συμμετέχοντες και προσωπικό); Τι είδους προσωρινές εγκαταστάσεις δημιουργήθηκαν για την εξυπηρέτηση των αναγκών του δείπνου;”.

Υπενθυμίζεται ότι το Μαξίμου την περασμένη Δευτέρα γνωστοποίησε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι συνέφαγαν την Κυριακή στο Δεσποτικό, όπου ήταν προσκεκλημένοι του μεγαλοεπιχειρηματία και παραγωγού του Χόλιγουντ, Μπάρι Ντίλερ και της συζύγου του κορυφαίας σχεδιάστριας Νταιάν φον Φύρστενμπεργκ που κάνουν διακοπές στο Αιγαίο. Στο τραπέζι, σύμφωνα με την κυβερνητική διαρροή, βρίσκονταν επίσης ο Τζεφ Μπέζος, ο Τομ Χάνκς, η σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον και ο δημοσιογράφος του CNN, Άντερσον Κούπερ. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 το πρωθυπουργικό ζεύγος μεταφέρθηκε στο Δεσποτικό με σκάφος του Λιμενικού.

ΝΔ: Έλεος πια με την αντιπολίτευση της μίρλας και της μικρότητας!

“Την Κυριακή το βράδυ ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του προσκλήθηκαν και δείπνησαν με ανθρώπους που ασκούν σημαντική παγκόσμια επιρροή, οι οποίοι έκαναν διακοπές στα ελληνικά νησιά. Το γεγονός αυτό θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται θετικά από όλες τις πολιτικές δυνάμεις αφού τα οφέλη για την προβολή της χώρας είναι προφανή” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

“Στον ΣΥΡΙΖΑ όμως προκάλεσε οργή! Αυτή τη φορά τα λαγωνικά του κ. Τσίπρα ανακάλυψαν βεβήλωση του αρχαιολογικού χώρου του Δεσποτικού από την επίσκεψη εκεί του Πρωθυπουργού, του Τόμ Χάνκς, του Τζεφ Μπέζος, της Ρίτα Γουίλσον, του Μπάρι Ντίλερ, της Νταϊάν φον Φύρστενμπεργκ του Άντερσον Κούπερ, και ρωτούν αν υπήρξε άδεια από την Εφορία Αρχαιοτήτων”.

“Τους ενημερώνουμε λοιπόν ότι δεν απαιτείται άδεια για να επισκεφθεί κάποιος με την παρέα του, την παραλία στο Δεσποτικό. Πόσο μάλλον όταν το δείπνο, που τόσο τους ενόχλησε, έγινε αλλού! Έλεος πια με την αντιπολίτευση της μίρλας και της μικρότητας!” στηλιτεύει η ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι ολόκληρο το ερημονήσι του Δεσποτικού έχει κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος από τις 31 Ιουλίου 2000. Και προς επιβεβαίωση των λεγομένων του έδωσε στη δημοσιότητα το σχετικό ΦΕΚ:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Σπαρτιάτες: Εκτός ευρωεκλογών με απόφαση του Αρείου Πάγου

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στο Ελ. Βενιζέλος

Ανεξάρτητη έρευνα για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας ζητά η Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα