ΑΘΗΝΑ
22:49
|
16.09.2021
Aπογοητευμένοι χορηγοί ακυρώνουν ή περιορίζουν τις καμπάνιες και τις προωθητικές ενέργειές τους, ένα 24ωρο μετά την απόφαση ότι οι Αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Aπογοητευμένοι χορηγοί των Ολυμπιακών ακυρώνουν ή -όσοι απομένουν- περιορίζουν τις καμπάνιες και τις προωθητικές ενέργειές τους, ένα 24ωρο μετά την απόφαση της επιτροπής ότι οι Αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Πάνω από δώδεκα εταιρείες- χορηγοί των Αγώνων, συμπεριλαμβανομένων των Canon, Tokio Marine & Nichido Fire Insurance και Ajinomoto, εξέφρασαν τη δυσφορία τους, τονίζοντας τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει εξαιτίας της καθυστερημένης απόφασης.

Σημειώνεται ότι περίπου 60 ιαπωνικές εταιρείες κατέβαλαν πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια για δικαιώματα χορηγίας και στη συνέχεια άλλα 200 εκατομμύρια δολάρια για να επεκτείνουν τις συμβάσεις τους μετά την καθυστέρηση των Αγώνων πέρυσι λόγω της πανδημίας.

“Τελικά παίρνουμε αποφάσεις μόνοι μας, χωρίς να περιμένουμε την υπόδειξη των διοργανωτών”, δήλωσε στο Reuters ένας από τους χορηγούς.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα είναι φέτος ένα τηλεοπτικό event, επισημαίνει από την πλευρά του το αμερικανικό δίκτυο “CNBC”, καθώς ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, κήρυξε χθες την πρωτεύουσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων της νόσου Covid.

Ενώ ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Tόμας Μπαχ, βρισκόταν στο Τόκιο, οι διοργανωτές έλαβαν την τελική απόφαση ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Ο πρωθυπουργός Σούγκα διευκρίνισε ότι, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα 12 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 22 Αυγούστου. Αυτό σημαίνει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που ξεκινούν στις 23 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τις 8 Αυγούστου, θα διεξαχθούν υπό καθεστώς έκτακτων μέτρων.

Η εξέλιξη, που έρχεται μετά από την ραγδαία τις τελευταίες ημέρες αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην πρωτεύουσα της χώρας και τον φόβο πως η αθλητική διοργάνωση δύναται να λειτουργήσει ως υπερμεταδότης της νόσου Covid-19, αναμένεται να μηδενίσει τα έσοδα ύψους 815 εκατομμυρίων δολαρίων που αναμένονταν από τα εισιτήρια των Αγώνων και να εκτροχιάσει περαιτέρω τον συνολικό προϋπολογισμό της διοργάνωσης, που μέχρι σήμερα ξεπερνά των 15,4 δισ. δολάρια.

Στους Αγώνες που διεξήχθησαν το 2016 στο Ρίο, είχαν πουληθεί πάνω από 6 εκατομμύρια εισιτήρια. Συγκεντρώθηκε δηλαδή το ποσό ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με μια ετήσια έκθεση της IOC.

Από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα, οι αρχές έχουν καταγράψει 811.000 κρούσματακαι περισσότερους από 14.800 θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ωστόσο, στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου μόνο το 1/4 του πληθυσμού έχουν κάνει μία δόση του εμβολίου κατά της COVID-19, σύμφωνα με το Reuters.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο τζακπότ στο Τζόκερ

Θύμα επίθεσης με καυστικό υγρό 18χρονη στην Κρήτη

Λαμία: Ηλικιωμένος πυροβολούσε τον Θεό, γιατί κόλλησε κορονοϊό

Καμίνια: Αρνητής γονέας μήνυσε τρεις εκπαιδευτικούς για self test και μάσκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα