ΑΘΗΝΑ
17:18
|
06.05.2024
Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα άλλα δύο άτομα για τη δολοφονία του Σάμουελ Λουίθ, που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου το περασμένο Σάββατο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα Παρασκευή (9/7) άλλα δύο άτομα για τη δολοφονία του 24χρονου νοσηλευτή, Σάμουελ Λουίθ, που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου το περασμένο Σάββατο, και η οποία θεωρείται ότι είχε ομοφοβικά κίνητρα αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των συλλήψεων σε έξι, όπως ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές με ανακοίνωσή τους στο Twitter.

Η δολοφονία του Λουίθ έξω από ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στη βόρεια πόλη Λα Κορούνια της Γαλικίας νωρίς το περασμένο Σάββατο προκάλεσε τις τελευταίες ημέρες μαζικές διαμαρτυρίες σε ολόκληρη τη χώρα, με τους συγκεντρωμένους να εκφράζουν οργή για τη δολοφονία και να ζητούν να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. 

Πηγές της αστυνομίας επιμένουν στο «σενάριο» της επίθεση μετά από παρανόηση σχετικά με ένα κινητό τηλέφωνο: ο Λουίθ έκανε βιντεοκλήση, αλλά οι επιτιθέμενοί πίστευαν ότι τους βιντεοσκοπούσε. Ωστόσο, μάρτυρας που μίλησε προ ολίγων ημερών στο τηλεοπτικό κανάλι La Sexta είπε ότι ένας από τους δράστες φώναζε ομοφοβικές ύβρεις κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Υπενθυμίζεται πως οι άλλοι ύποπτοι που συνελήφθησαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα εμφανίστηκαν σήμερα στο δικαστήριο. Ο κύριος ύποπτος είναι ένας άντρας 20 ετών, που είναι φίλος με τα τρία άτομα – δύο άνδρες και μια γυναίκα – που συνελήφθησαν για τη δολοφονία. 

Πηγές: AFP, El País

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρώσος αξιωματούχος: Ο χειρισμός των Ουκρανών προσφύγων από την ΕΕ θα οδηγήσει σε νέα κρίση

Φρίντριχ Μερτς: Το CDU είναι εδώ και θα αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα

Βέλγιο: Κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ της Παλαιστίνης

Ρωσία: Η Κρατική Δούμα απαγορεύει σε ξένους πράκτορες να είναι υποψήφιοι στις εκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα