ΑΘΗΝΑ
15:10
|
08.05.2024
Σύλληψη δύο δραστών για την κατ'εξακολούθηση κακοποίηση 19χρονης - ερωτήματα για την διαχείριση της υπόθεσης από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα εξαιρετικά αργά αντανακλαστικά της Ελληνικής Αστυνομίας, σε μια υπόθεση που βρίθει παρατυπιών και ερωτημάτων αναδείχθηκαν για ακόμη μία φορά, με αφορμή την χρόνια σεξουαλική κακοποίηση μιας 19χρονης κοπέλας από έναν αστυνομικό και τον πατέρα της. Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας το απόγευμα του Σαββάτου, με την ΕΛ.ΑΣ. να ανακοινώνει πολύ αργοπορημένα τη σύλληψη των δύο δραστών σε ένα Δελτίο Τύπου που εγείρει νέα ερωτήματα, έχοντας προηγουμένως παρεμποδίσει επί ώρες την επαφή του νεαρού θύματος με τους συνηγόρους της, και καθυστερώντας την από τη μετάβασή της στο νοσοκομείο όπου έπρεπε να  πραγματοποιηθεί ιατροδικαστική εξέταση. 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την σοβαρότατη καταγγελία που έκανε στο ThePressProject η συνήγορος του θύματος, Αντωνία Λεγάκη, μία νεαρή κοπέλα κατέφυγε το πρωί του Σαββάτου σε καφετέρια, αφού είχε μόλις δραπετεύσει από το σπίτι όπου αστυνομικός την κρατούσε υπό την απειλή όπλου επί έναν ολόκληρο μήνα, ο οποίος σύμφωνα με τη μαρτυρία της την κακοποιούσε και την εξέδιδε. Εκεί, οι υπάλληλοι της καφετέριας προθυμοποιήθηκαν να τη βοηθήσουν, ειδοποιώντας τις αστυνομικές αρχές, με αποτέλεσμα η κοπέλα να μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα Ηλιούπολης προκειμένου να προβεί σε μήνυση. 

Ωστόσο, η υπόθεση έλαβε ανατριχιαστική τροπή, καθώς, όπως κατήγγειλε η Α.Λεγάκη, η κοπέλα οδηγήθηκε στο τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων, αντί να μεταφερθεί άμεσα σε κάποιο νοσοκομείο, προκειμένου να λάβει την περίθαλψη που χρειάζεται και να πραγματοποιηθεί ιατροδικαστική εξέταση. Ως αποκορύφωμα της παράτυπης διαδικασίας, δεν έχει επιτραπεί στο νεαρό θύμα να έρθει σε επαφή με τη συνήγορό του, ενώ δεν είχε επιτραπεί ούτε στον δικηγόρο που ήταν μαζί της στο Α.Τ. Ηλιούπολης, Γιάννη Μυκωνιάτη, να την προσεγγίσει από τη στιγμή που μεταφέρθηκε στο τμήμα της Κηφισίας, με πρόσχημα ότι «δεν είναι κατηγορούμενη». 

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ., ο εν λόγω αστυνομικός «τελεί σε κατάσταση αργίας με απόλυση» και κατηγορείται «για σωματική βλάβη και εμπορία ανθρώπων, απειλή και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και την ενδοοικογενειακή βία». Μάλιστα, ο ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για σύλληψη ενός ακόμη πολίτη, που φαίνεται πως είναι ο πατέρας του 19χρονου θύματος και ο οποίος «από την ηλικία των 11 έως των 17 ετών, με διάφορες απειλές την εξανάγκαζε σε γενετήσιες πράξεις εντός της οικίας τους». 

Διαβάστε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη αστυνομικός, που τελεί σε κατάσταση αργίας με απόλυση, για σωματική βλάβη και εμπορία ανθρώπων, απειλή και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και την ενδοοικογενειακή βία

Επιπλέον συνελήφθη ιδιώτης για βιασμό και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη απογευματινές ώρες της 10 Ιουλίου 2021 αστυνομικός, που τελεί σε κατάσταση αργίας με απόλυση, για σωματική βλάβη και εμπορία ανθρώπων, απειλή και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και την ενδοοικογενειακή βία.

Επιπλέον συνελήφθη ιδιώτης για βιασμό και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.
Προηγήθηκε καταγγελία 19χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός με τη χρήση βίας την κατακρατούσε παράνομα με σκοπό την εκμετάλλευσή της για τον πορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους από την τέλεση γενετήσιων πράξεων, ενώ ο έτερος συλληφθείς που τυγχάνει πατέρας της, από την ηλικία των 11 έως των 17 ετών, με διάφορες απειλές την εξανάγκαζε σε γενετήσιες πράξεις εντός της οικίας τους.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία και στο αυτοκίνητο του αστυνομικού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
*δελτίο υπηρεσιακής ταυτότητας του ιδίου, για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια από τον ίδιο,
*δελτίο αστυνομικής ταυτότητας έτερου ατόμου (ιδιώτη), για το οποίο έχει δηλωθεί απώλεια,
*(3) συσκευές κινητές τηλεφωνίας και κάρτα SIM ,
*(3) κάρτες μνήμης,
*φωτογραφική μηχανή,
*σκληρός δίσκος και
*φορητή συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων ( USB ).

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του ιδιώτη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:
*αεροβόλο πιστόλι με τη γεμιστήρα του,
*πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,
*μαχαίρι και
*συσκευή κινητής τηλεφωνίας.
Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση της παθούσας, ενώ μεταφέρθηκε και σε δημόσιο νοσοκομείο για εξέταση.
Η προανάκριση συνεχίζεται, υπό την εποπτεία του αρμοδίου Εισαγγελέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως σημείωσε η Α. Λεγάκη μιλώντας στο ThePressProject, η προβλεπόμενη αυτόφωρη διαδικασία κατά του δράση αστυνομικού δεν είχει εκκινηθεί μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, ο ίδιος είχε προσαχθεί χωρίς να οδηγηθεί στην Εισαγγελία, ενώ το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων που, όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ του TPP, δεν έχει καμία εμπλοκή με τις αυτόφωρες διαδικασίες, παρεμπόδιζε επι ώρες την έννομη εξέλιξη της διαδικασίας. 

Σύμφωνα μάλιστα με ανάρτηση της σελίδας Μένουμε Ενεργοί στο facebook, και σχετική μαρτυρία του δικηγόρου Γιάννη Μυκωνιάτη, που διαψεύδει το Δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., «προκειται για εν ενεργεία αστυνομικό που βρίσκεται σε διαθεσιμότητα», ενώ η αστυνομία κάνει λόγο για αστυνομικό που «τελεί σε κατάσταση αργίας με απόλυση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το ίδιο δημοσίευμα, αλλά και σύμφωνα με ανάρτηση της Α. Λεγάκη, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, αυτοκίνητο χωρίς τα διακριτικά της αστυνομίας βγήκε από το τμήμα και κατευθύνθηκε προς άγνωστο προορισμό, με τη κοπέλα στο πίσω κάθισμα, χωρίς να ενημερωθούν και πάλι οι δικηγόροι της που ανέμεναν έξω από το τμήμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έφεση κατά της αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου από την Εισαγγελία Εφετών Λαμίας

AstraZeneca: Αποσύρει παγκοσμίως το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης και ο Ηλίας Κασιδιάρης

Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Ράφα εν αναμονή της εισβολής- Δεκάδες οι νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα