ΑΘΗΝΑ
02:52
|
06.10.2024
Τα σωστικά συνεργεία αγωνίζονται να εντοπίσουν τους αγνοούμενους που θάφτηκαν στα συντρίμμια του τριώροφου κτιρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ τα σωστικά συνεργεία αγωνίζονται για να εντοπίσουν άλλους εννέα αγνοούμενους που θάφτηκαν στα συντρίμμια τμήματος ξενοδοχείου που κατέρρευσε στην ανατολική Κίνα, ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί οι αρχές.

Το συμβάν σημειώθηκε χθες το απόγευμα στη μεγάλη τουριστική και ιστορική πόλη Σουτσόου, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων δυτικά της Σανγκάης.

Οι δημοτικές αρχές διευκρινίζουν σε ανακοίνωσή τους στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo ότι υπάρχουν επίσης πέντε τραυματίες, ενώ τα σωστικά συνεργεία αγωνίζονται από χθες να εντοπίσουν τους εννέα αγνοούμενους.

Έρευνα διεξάγεται για τα αίτια της κατάρρευσης τμήματος του κτιρίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Το ξενοδοχείο Siji Kaiyuan είχε λειτουργήσει το 2018 και είχε 54 δωμάτια, όπως και αίθουσα γευμάτων, σύμφωνα με την περιγραφή του στον ιστότοπο τουριστικών κρατήσεων Ctrip. Το τμήμα του που κατέρρευσε είχε ύψος τριών ορόφων.

Η Σουτσόου έχει πληθυσμό περίπου 12 εκατομμυρίων κατοίκων. Είναι γνωστή για τους κήπους της και τα κανάλια της, στα οποία οφείλει τον χαρακτηρισμό της ως “Βενετίας της Ανατολής”.

Η κατάρρευση κτιρίων δεν είναι κάτι σπάνιο στην Κίνα. Η πλειονότητα των ερευνών που διεξάγονται στην συνέχεια δείχνουν ότι αυτές οφείλονταν στον μη σεβασμό των κατασκευαστικών προδιαγραφών.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ηράκλειο: Πήγαν για τσικουδιά αλλά τους ήρθε… σφηνάκι χλωρίνη-Στην εντατική 6 άτομα

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κι άλλη πτώση για ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ

Από μήνας πλημμυρών, μήνας πυρκαγιών ο φετινός Σεπτέμβρης-Αυξήθηκαν κατά 11% τα πύρινα μέτωπα

Κακοκαιρία: Έρευνες για αγνοούμενο στην Αιτωλοακαρνανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα