ΑΘΗΝΑ
04:26
|
27.04.2024
Κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό των δυνάμεων ασφαλείας και να κάνουν θρύψαλα την είσοδο της οικίας του υπουργού Εσωτερικών του Λιβάνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέες ταραχές σημειώθηκαν χθες Τρίτη στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν εκτεταμένη χρήση βίας και δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών. Ωστόσο, μια ομάδα διαδηλωτών κατάφερε να σπάσει τον κλοιό των δυνάμεων ασφαλείας και να προκαλέσει ζημίες στην είσοδο της οικίας του υπουργού Εσωτερικών της χώρας, ο οποίος κατηγορείται για προστασία και κάλυψη των υπευθύνων της φονικής έκρηξης στο λιμάνι της πόλης πριν από έναν χρόνο.

Πλήθος κόσμου πραγματοποίησε πορεία έξω από το σπίτι του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών Μοχάμεντ Φάχμι με αίτημα να αρθεί η βουλευτική ασυλία των κυβερνητικών στελεχών για την έκρηξη της 4ης Αυγούστου του 2020 στο λιμάνι της Βηρυτού που στοίχισε τη ζωή 200 και πλέον ανθρώπων ενώ έχει επίσης βυθίσει τη χώρα σε πολιτική και οικονομική αστάθεια.

Οι διαδηλωτές κατάφεραν να σπάσουν την είσοδο του σπιτιού Μοχάμεντ Φάχμι, ο οποίος δεν είναι γνωστό εάν βρισκόταν εκείνη τη ώρα εντός της οικείας του.

Στις αρχές του μήνα, συγγενείς των θυμάτων της έκρηξης πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εσωτερικών όταν με απόφαση του Φάχμι απορρίφθηκε το αίτημα των εισαγγελικών αρχών να ανακρίνουν τον πρώην επικεφαλής της Γενικής Ασφάλειας του Λιβάνου, Αμπάς Ιμπραχίμ.

Ο πρώην διευθυντής της Γενικής Ασφάλειας και άλλα πρώην κυβερνητικά στελέχη φέρονται να γνώριζαν για τις “εκρηκτικές ύλες” που είχαν κατασχεθεί και φυλάσσονταν για χρόνια σε μια αποθήκη στο λιμάνι της πρωτεύουσας του Λιβάνου. Οι πολίτες απαιτούν όλα αυτά τα στελέχη να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης με την κατηγορία της εγκληματικής αμέλειας.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα