ΑΘΗΝΑ
07:18
|
25.04.2024
Ο Μπακογιάννης δηλώνει ότι δεν είναι κοντέινερ, δεν κόπηκαν δέντρα και ζητά να σταματήσουν τα “fake news”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι τον Σεπτέμβριο, εφαρμόζοντας το νόμο της Πολιτείας και υλοποιώντας ένα απαιτητικό ολοκληρωμένο σχέδιο, θα παρέχει σε 1.300 παιδιά από τεσσάρων ετών και στις οικογένειες τους την σχολική στέγη που είναι αναγκαία για την δίχρονη προσχολική εκπαίδευση. Δημοσιεύει επίσης φωτογραφίες ως απάντηση σε όσους υποστήριζαν ότι τα παιδιά θα  στοιβαχθούν σε “κοντέινερ”. Οι  φωτογραφίες είναι από το πρώτο νηπιαγωγείο που είναι ήδη έτοιμο στο Βοτανικό.

“Το σχολείο διαθέτει 4 αίθουσες, αίθουσα νηπιαγωγών, μεγάλο υπαίθριο χώρο παιχνιδιού με πιστοποιημένα όργανα παιδικής χαρά και καλυμμένο με ελαστικές πλάκες ασφαλείας. Διαθέτει θερμομόνωση, πρόσθετη εξωτερική επένδυση, συστήματα πυρασφάλειας, δίκτυο ίντερνετ, συναγερμό ενώ η είσοδος στο χώρο του γίνεται ελεγχόμενα με την χρήση θυροτηλεόρασης. Περιμετρικά του σχολείου έχουν τοποθετηθεί ηχοπετάσματα για τη μείωση του θορύβου. Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχουν δέντρα ενώ έγινε εκτεταμένη  χαμηλή φύτευση. Το 54ο νηπιαγωγείο θα μπορεί να φιλοξενήσει έως 92 παιδάκια”, αναφέρει δελτίο Τύπου του Δήμου Αθηναίων.

 “Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: τα παιδιά στα σχολεία, τα δέντρα στη θέση τους, τα ψέματα στην άκρη”, δήλωσε ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης και πρόσθεσε: “Τα σχολεία  θα είναι έτοιμα. Όπως ακριβώς έχουμε δεσμευθεί.  Σύγχρονα, και ασφαλή. Λύση μεταβατική αλλά όχι πρόχειρη. Κυψέλες ζωής στις γειτονιές της Αθήνας”.

Την περασμένη εβδομάδα πολίτες στα Κάτω Πατήσια πραγματοποίησαν διαμαρτυρία κατά της κατασκευής των κοντέινερ νηπιαγωγείων στο πάρκο επί της οδού Ιακωβάτων αλλά και κατά της κοπής δέντρων. Κατά τη διαμαρτυρία των πολιτών αναπτύχθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ και προκλήθηκε ένταση.

Ο Δήμος Αθηναίων δηλώνει σήμερα ότι στην οδό Ιακωβάτων που δημιουργούνται το 153ο  και 154ο  νηπιαγωγείο κανένα δέντρο δεν έχει κοπεί και δεν θα κοπεί. “Δεν υπάρχει επομένως κανείς λόγος για τη μειοψηφία του Δήμου με fake news, καλέσματα και συγκεντρώσεις να μετατρέπει τη γειτονιά σε πεδίο θερινής επαναστατικής γυμναστικής και σύγκρουσης. Στο αδόμητο οικόπεδο που σήμερα λειτουργεί ως αυτοσχέδιος χώρος πάρκινγκ θα δημιουργηθεί σχολείο για 250 παιδιά. Τα δέντρα θα μείνουν στη θέση τους, με εξαίρεση πέντε (από τα 45) που θα μεταφυτευθούν. Θα φυτευτούν επιπλέον 13 μεγάλα πλατάνια ενώ από την διεύθυνση πρασίνου του Δήμου θα γίνουν χαμηλές φυτεύσεις”.

Πόσα τέτοια νηπιαγωγεία δημιουργηθούν και πού

 Θα δημιουργηθούν 10 νηπιαγωγεία σε 9 αδόμητα οικόπεδα και 3 σε αύλειους χώρους υφιστάμενων σχολείων. Επιπλέον θα διαμορφωθούν 7 αίθουσες νηπιαγωγείων σε 6 υφιστάμενα σχολεία. Αναλυτικά τα τετραγωνικά που θα χρησιμοποιηθούν στους αύλειους χώρους των τριών σχολείων

α) στην Κυψέλης και Τροίας (6ηΔΚ) για 3 αίθουσες,  θα χρησιμοποιηθούν 126 τετραγωνικά μέτρα σε σύνολο 1558,23.

β) στην Μουστοξύδη 23 (6η ΔΚ) για 1 αίθουσα, θα χρησιμοποιηθούν  42 τετραγωνικά μέτρα σε  σύνολο 2193,91.

γ) στην Νικοπόλεως 33 (6η ΔΚ) για 4 αίθουσες, θα γίνει χρήση 700 τετραγωνικών μέτρων σε σύνολο 6476,34 και θα δημιουργηθεί ξεχωριστό προαύλιο με περίφραξη και δική του είσοδο, ώστε τα νήπια να μην έρχονται σε επαφή με παιδιά ανώτερης βαθμίδας που φοιτούν στο συγκεκριμένο συγκρότημα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βόρεια Μακεδονία: Άνετη νίκη του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών

War: What is it good for? Absolutely nothing

Ο καιρός σήμερα: Βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα