ΑΘΗΝΑ
01:59
|
27.04.2024
Η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη αποκαλύπτει ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι στο κύκλωμα μαστροπείας συμμετείχαν κι άλλοι αστυνομικοί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένορκη κατάθεση έδωσε στις αρχές η 25χρονη εργαζόμενη σε καφέ που ενημέρωσε αστυνομία και φορείς και έσωσε την 19χρονη θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης από τον πατέρας της και έναν αστυνομικό, οι οποίοι έχουν ήδη κριθεί προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους.

Όπως αναφέρει η 25χρονη, την Παρασκευή 9 Ιουλίου εργαζόταν όταν κάποια στιγμή είδε τη 19χρονη με τον άνδρα, να φεύγουν με τη μηχανή. Η ίδια παρατήρησε πως το πρόσωπό της ήταν πρησμένο. Την επόμενη ημέρα ενώ περνούσε από το σπίτι της για τη δουλειά της, είδε ξανά τη 19χρονη και σταμάτησε να της μιλήσει. “Με το που με είδε βούρκωσε και μου έκανε νοήματα ότι δε θέλει να μιλήσει. Εγώ τη ρώτησα αν προχθές ο σύντροφός της την είχε χτυπήσει και εκείνη μου έκανε πάλι νόημα βουρκωμένη ότι δε μπορεί να μιλήσει” ανέφερε η νεαρή σερβιτόρα.

Η 19χρονη έφυγε, όμως αργότερα εμφανίστηκε στο καφέ όπου εργαζόταν η 25χρονη, ζητώντας να μιλήσουν. “Εγώ αμέσως βγήκα από το μαγαζί και την πήρα και πήγαμε λίγο παρακάτω να μιλήσουμε και άρχισε να κλαίει και να μου λέει ότι ο σύντροφός της την χτυπάει και ότι τη βάζει να κάνει πράγματα που δεν θέλει και ότι την εκδίδει παρά τη θέλησή της.Τότε προσπάθησα να την ηρεμήσω γιατί ήταν πολύ φορτισμένη, την αγκάλιασα και την πήρα και πήγαμε στο μαγαζί, όπου της έδωσα νερό και καθίσαμε να μιλήσουμε”.

Όσο τα δύο κορίτσια μιλούσαν, είδαν τον αστυνομικό πάνω στη μηχανή να κάνει βόλτες στην περιοχή.  “Τον είδαμε να είναι πάνω στη μηχανή του και να κάνει βόλτες, τότε κατάλαβα ότι αυτός την έψαχνε και της είπα να πάει στο μπάνιο να κρυφτεί, όπως και έκανε. Μετά αυτός πέρασε άλλες δύο φορές, ενώ εκείνη συνέχισε να είναι στην τουαλέτα. Μετά την πήγαμε στην αποθήκη” συμπλήρωσε στην κατάθεσή της η 25χρονη. Όσο το κορίτσι κρυβόταν, η 25χρονη επικοινώνησε με ανθρώπους και φορείς που την κατηύθυναν και στη συνέχεια ενημέρωσε την αστυνομία. 

Η δικηγόρος της 19χρονης, Αντωνία Λεγάκη, αποκάλυψε ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι στο κύκλωμα μαστροπείας συμμετείχαν κι άλλοι αστυνομικοί. Ειδικότερα, η κ. Λεγάκη, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς του 39χρονου αστυνομικού ότι η 19χρονη εκδιδόταν ή συμμετείχε στις ταινίες πορνό με τη θέλησή της: “Ο λόγος του καθενός έχει να κάνει με τη θέση που βρίσκεται και πριν και μετά το αδίκημα. Είναι ο λόγος ενός παιδιού που είναι στα όρια της ανηλικότητας, που έχει καταφύγει στην αγκαλιά μιας σερβιτόρας, που έχει καταφύγει στην αστυνομία, που έχει τα σημάδια πάνω στο σώμα του, απέναντι στο λόγο ενός αστυνομικού, που διαφημίζει τη δράση του μέσω των social media του και δεν έχει νιώσει καν την ανάγκη να έχει ένα ψευδώνυμο. Νιώθει τόσο σίγουρος ότι δεν κινδυνεύει που κυκλοφορούν διάφορα βίντεο στα οποία καμαρώνει για την ιδιότητά του. Μπορούμε λοιπόν να εκτιμήσουμε την αλήθεια ή το ψέμα”.

Σχετικά με τις τρεις ακόμα κοπέλες που φαίνεται πως είχαν πέσει επίσης θύματα του 39χρονου, η δικηγόρος δήλωσε ότι “Δεν ξέρω αν θα καταθέσουν και οι τρεις. Περιμένω ότι σήμερα θα υπάρξει μια ανακοίνωση από μία κοπέλα που έχει υποστεί τα ίδια πράγματα. Τις επόμενες ημέρες, θεωρώ ότι μια δεύτερη κοπέλα θα καταλήξει στο γραφείο του ανακριτή. Οι κοπέλες αυτές έχουν βιώσει τα ίδια με τη 19χρονη και χειρότερα, γιατί κάποιες από αυτές είχαν μείνει στα χέρια του πολύ περισσότερο χρόνο. Το δικό μας παιδί, με τη βοήθεια μιας σερβιτόρας, κατάφερε να γλιτώσει. Υποβάλαμε αίτημα στην εισαγγελέα να ανακοινώσει το όνομα αυτού του ανθρώπου, ώστε να νιώσουν ασφάλεια και άλλα κορίτσια να έρθουν στη δικαιοσύνη”.

 Με πληροφορίες από ΕΡΤ/TVXS/BHMA

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα