ΑΘΗΝΑ
19:19
|
26.04.2024
Η Κίνα πρέπει «να συνεργασθεί περισσότερο» στην έρευνα για την προέλευση της πανδημίας της Covid-19 δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα πρέπει «να συνεργασθεί περισσότερο» στην έρευνα για την προέλευση της πανδημίας της Covid-19, τα πρώτα κρούσματα της οποίας εντοπίσθηκαν στην πόλη Γουχάν τον Δεκέμβριο του 2019, δήλωσε σήμερα Πέμπτη (15/7) ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

«Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει περισσότερη συνεργασία για να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην έδρα του Οργανισμού στην Γενεύη , ζητώντας ειδικότερα πρόσβαση στα πρωτογενή στοιχεία, πρόσβαση η οποία μέχρι σήμερα είναι ανεπαρκής.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Μαρτίου δεκατέσσερα κράτη, ανάμεσά τους οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την εγκυρότητα της νέας τότε έκθεσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την προέλευση του ιού που προκαλεί τη νόσο Covid-19. Είχε μάλιστα και τότε προηγηθεί ενόψει της δημοσίευσης η τοποθέτηση του Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους για προβλήματα στην πρόσβαση σε κάποια δεδομένα από τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που διενήργησε την έρευνα στην Κίνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η έκθεση του Μαρτίου χαρακτήριζε ως «πιθανή έως πολύ πιθανή» η μετάδοση του κορονοϊού στον άνθρωπο μέσω ζώου, ενώ ως «εξαιρετικά απίθανο» το σενάριο διαφυγής του ιού από κάποιο εργαστήριο στη Γουχάν της Κίνας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα