ΑΘΗΝΑ
02:45
|
26.04.2024
Στους Μυτιληνιούς έφτασε το πύρινο μέτωπο - Η φορά των ανέμων ανησυχεί τις Αρχές - Στο νησί μεταβαίνει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε δύσβατη περιοχή προς τη θέση Μάνα Κοκκαρίου καίει η δασική πυρκαγιά στους Βουρλιώτες Σάμου. Οι ισχυροί άνεμοι συνέτειναν στη δημιουργία ισχυρού μετώπου στην περιοχή που είναι δύσκολα προσεγγίσιμη από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η φωτιά έφτασε στους Μυτιληνιούς, στην περιοχή Γιάννου.

Τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν να επιχειρούν από το πρωί. Συγκεκριμένα απογειώθηκαν τέσσερα αεροσκάφη και έξι ελικόπετρα σύμφωνα με τον ιστότοπο “Samos Voice”. Στα πύρινα επιχειρούν 85 πυροσβέστες, επτά πεζοπόρα τμήματα και 17 οχήματα. Από τον Πειραιά αναμένεται να φτάσουν σήμερα στη Σάμο άλλοι 52 πυροσβέστες με 22 οχήματα.

Η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη σε σχέση με χθες, ανέφερε ο διοικητής της ΠΥ Σάμου, αντιπύραρχος Γεώργιος Μιαούλης επισημαίνοντας ότι τα βασικά πύρινα μέτωπα είναι τρία. Την ίδια εκτίμηση έκανε το πρωί και ο αρχηγός τού Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. “Η εικόνα της πυρκαγιάς στη Σάμο είναι πλέον καλύτερη. Η περίμετρος της φωτιάς είναι μεγάλη, ενώ έχουμε διάσπαρτες μεμονωμένες εστίες. Κάνουμε ό,τι είναι εφικτό”, τονίζει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρχηγός τού Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος από χθες το βράδυ βρίσκεται στο νησί, μαζί με τον Εθνικό Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιο Δημακογιάννη και συντονίζουν την επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

“Αυτήν την ώρα η πυρκαγιά είναι σε χαράδρα στην περιοχή Βουρλιώτες, ενώ οι άνεμοι φτάνουν τα 3 με 4 μποφόρ”, αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχηγός του ΠΣ και προσθέτει: “Όσον αφορά το Κοκκάρι, δόθηκε εντολή για οργανωμένη απομάκρυνση κατοίκων για προληπτικούς λόγους, αλλά, τελικά, δεν χρειάστηκε να φύγουν, αφού η φωτιά αντιμετωπίστηκε δραστικά”.

Προληπτικά, μια και η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, εκκενώθηκαν χθες δύο ξενοδοχεία και τρεις κατοικίες στη περιοχή Άγιος Φανούριος. Η φορά των ανέμων ανησυχεί ιδιαίτερα την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΚΑΕΕ) βρίσκεται στη Σάμο για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Στο νησί μεταβαίνουν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης, με Ε/Π Super Puma, για τον συντονισμό της δασικής πυρκαγιάς.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, οι κάτοικοι των περιοχών Βουρλιώτες, Κοκκάρι, Καμάρα, Μυτιληνιοί και Μαυρατζαίοι, έλαβαν ειδοποίηση από το 112 της γ.γ. πολιτικής Προστασίας προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα. Το βράδυ παρατηρήθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε περιοχές του Καρλοβάσου και του Μαραθοκάμπου.  

Την ίδια στιγμή η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε περιορισμούς στην κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο, ενώ έχουν παρατηρηθεί προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Καρλόβασι και Μαραθόκαμπο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Samos Voice, Samos24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Άγιο Στέφανο Μονεμβασιάς

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα