ΑΘΗΝΑ
12:29
|
27.04.2024
Οι νεκροί σε Γερμανία και Βέλγιο αναμένεται να αυξηθούν και άλλο καθώς οι αγνοούμενοι ξεπερνούν τους 1.300.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τον πιο δραματικό τρόπο ο συνδυασμός των επιπτώσεων της κλιματικής άλλαγής αλλά και των ελλείψεων σε αποτελεσματικά αντιπλημμυρικά έργα δύο υποτίθεται προηγμένων χωρών, όπως είναι η Γερμανία και το Βέλγιο, ανεβάζουν συνεχώς το θλιβερό απολογισμό νεκρών και των χιλιάδων τραυματιών πλημμυροπαθών σε αμφότερες χώρες.

Εικόνα

Μεγαλύτερο φόρο αίματος πληρώνει ο γερμανικός λαός που θρηνεί μέσα στο τελευταίο 24ωρο τουλάχιστον 103 νεκρούς από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και πλημμύρες με επίκεντρο κυρίως στην περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεσταλίας όπου σημειώθηκαν πάνω από 60 πνιγμοί.

Oι δε αγνοούμενοι ξεπερνούν τους 1.300.

«Τα σπίτια παρασύρθηκαν από τα νερά και ορισμένα κατέρρευσαν. Πολλοί άνθρωποι αγνοούνται», σύμφωνα με tweet των κοινοτικών αρχών της περιοχής της Κολωνίας.

Οι εικόνες από τον τόπο της καταστροφής δείχνουν έναν γιγάντιο κρατήρα όπου έχουν συσσωρευθεί τεράστιες ποσότητες λάσπης, λασπόνερων και συντριμμιών.«Εκκλήσεις φθάνουν από σπίτια, αλλά πολλές φορές η βοήθεια δεν είναι δυνατή», εξηγούν οι τοπικές αρχές για την περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την Κολωνία.

Εικόνα

“Συγκλονισμένη” δηλώνει η Μέρκελ από τις ΗΠΑ

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε ήδη αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ, όταν έγιναν γνωστές οι συνέπειες της κακοκαιρίας. Σε μήνυμά της από την Ουάσιγκτον επισημαίνει ότι έχει «συγκλονιστεί» από το μέγεθος της καταστροφής και υπöσχεται άμεση βοήθεια στους πληγέντες.

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς ακύρωσε τις διακοπές του και επισκέφθηκε το κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο, που επίσης επλήγη από την κακοκαιρία.

Δεκάδες θύματα και στο νότιο Βέλγιο

Μεγάλο φόρο αίματος πλήρωσαν και οι Βέλγοι καθώς σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς, έχουν πνιγεί τουλάχιστον 23 άνθρωποι από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τη Βαλλονία τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Οι αγνοούμενοι, σύμφωνα με τον Ερβέ Ζαρμάν, που είναι κυβερνήτης της Λιέγης, ανέρχονται σε τουλάχιστον 19.

Εικόνα

Σε κάθε περίπτωση, και σε Γερμανία και σε Βέλγιο κανείς δεν γνωρίζει στην πραγματικότητα ακόμη τον πραγματικό αριθμό των θυμάτων της υδάτινης κόλασης καθώς δεκάδες άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται και στις δύο χώρες.

Ειδικοί επιστήμονες απέδωσαν τις καταστροφικές πλημμύρες στο φαινόμενο της “ψυχρής λίμνης” στην ανώτερη τροπόσφαιρα, που συνοδευόμενη από την έντονη μεταφορά υδρατμών προς μια περιοχή με όρη που φτάνουν τα 600 m, πεδίο χαμηλό πιέσεων στη βόρεια Γερμανία και τις ακόλουθες επιφανειακές συγκλίσεις άνεμου, είχαν ως αποτέλεσμα την ύπαρξη έντονων ανοδικών κινήσεων του αέρα και τη δημιουργία επίμονων και ισχυρών βροχοπτώσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Παροδικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις-Άνοδος της θερμοκρασίας

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Άγιο Στέφανο Μονεμβασιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα