ΑΘΗΝΑ
16:51
|
19.04.2024
Συγκινητικά μηνύματα στο Twitter από τον κόσμο που τον λάτρεψε, τους συναδέλφους του καλλιτέχνες και από την πολιτική ηγεσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο θάνατος του Τόλη Βοσκόπουλου σε ηλικία 81 ετών έχει επισκιάσει τη σημερινή ειδησεογραφία. Ο επονομαζόμενος “Πρίγκιπας” του ελληνικού λαϊκού πενταγράμμου, το “αρσενικό” της πίστας, ζεν πρεμιέ σε ταινίες και μιούζικαλ του ελληνικού κινηματογράφου, ο ερμηνευτής και συνθέτης των τεράστιων επιτυχιών “σίγησε” από ανακοπή καρδιάς λίγες ημέρες πριν από τα γενέθλιά του.

Πλήθος κόσμου αποχαιρετά μέσω Twitter τον Τόλη Βοσκόπουλο και του εύχεται “καλό ταξίδι”. Οι αναρτήσεις είναι δεκάδες και αυτή είναι μικρή ενδεικτική επιλογή της συγκίνησης του κόσμου και της αναγνώρισης που έχαιρε και θα χαίρει ο Τόλης Βοσκόπουλος.

Με ένα συγκινητικό μήνυμα αποχαιρέτησε η Χαρούλα Αλεξίου τον Τόλη:

Αγαπημένε μου κύριε, Λατρεμένε του κόσμου. Πάντα θα θυμάμαι την αγκαλιά σου που με τόση ευγένεια και στοργή με έκλεισε στα πρώτα μου βήματα στο τραγούδι. Όλοι σ’ αγαπήσαμε Τόλη. Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μου. 

Μηνύματα από τον πολιτικό κόσμο

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την εξής ανάρτηση στο Twitter για την απώλεια του Τόλη Βοσκόπουλου: “Ο Τόλης Βοσκόπουλος σφράγισε με τον δικό του αυθεντικό τρόπο τη λαϊκή μας μουσική. Έζησε όπως τραγούδησε, τραγούδησε όπως έζησε και με τον ίδιο τρόπο έφυγε: ‘ανεπανάληπτος’, όπως θα λένε για πάντα οι μελωδικοί του στίχοι. Η σκέψη μας στην οικογένειά του”.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, έγραψε στο Twitter: “Ο Τόλης Βοσκόπουλος σημάδεψε με το ταλέντο και την αυθεντικότητα του όλη την Ελλάδα. Αξέχαστος. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του”.

Με ένα συγκινητικό μήνυμα στο Twitter αποχαιρέτησε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, τον κουμπάρο του, Τόλη Βοσκόπουλο. Ο Τέρενς Κουίκ είχε ενώσει με τα δεσμά του γάμου τον Τόλη Βοσκόπουλο και την Άντζελα Γκερέκου στην Κέρκυρα το 1996.

Ο κουμπάρος του Τόλη Βοσκόπουλου, 26 χρόνια μετά από τον γάμο που έμεινε στην ιστορία, αποχαιρέτησε με ένα συγκινητικό μήνυμα τον σπουδαίο τραγουδιστή.

Καλό παράδεισο καλέ μου φίλε. Μας αφήνεις με τις πιο όμορφες αναμνήσεις.(Ο πρώτος σου δίσκος).Και τώρα πήρες (μάνα μου μανίτσα μου) τη βαλίτσα σου &μας τη κοπάνησες. Καλό ταξίδι πρίγκιπα. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Άντζελα, τη Μαρία &σε όλη την οικογένεια.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος “υπήρξε ένα γνήσιο λαϊκό είδωλο, ήταν το πρόσωπο που άλλαξε τον τρόπο παρουσίασης του λαϊκού τραγουδιού, δίνοντας σε αυτό τη λάμψη του θεάματος”, δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, σε συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του ερμηνευτή, εκφράζοντας βαθιά συλλυπητήρια στη σύζυγό του, Άντζελα Γκερέκου και την κόρη τους, Μαρία, καθώς και στους πολυάριθμους φίλους του.

“Σε μία πλούσια, δημιουργική καριέρα πολλών δεκαετιών, ο Τόλης Βοσκόπουλος ευτύχησε να εκτιμηθεί από τους συναδέλφους του και να λατρευτεί από το κοινό”, τόνίζει η κ. Μενδώνη και προσθέτει: “Υπήρξε ένα γνήσιο λαϊκό είδωλο, ένας ταλαντούχος, ευφυής ερμηνευτής, που δημιούργησε ένα διαφορετικό, ιδιαίτερο είδος ψυχαγωγίας στην πίστα. Με τη θεατρική παιδεία που είχε, με το μουσικό του χάρισμα, το οποίο μοιράστηκε γράφοντας πολλά επιτυχημένα τραγούδια και για άλλους τραγουδιστές, καθώς και με τις κινηματογραφικές του εμφανίσεις, ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν το πρόσωπο που άλλαξε τον τρόπο παρουσίασης του λαϊκού τραγουδιού, δίνοντας σε αυτό τη λάμψη του θεάματος. Το αποτύπωμα που αφήνει στην ιστορία της νεότερης λαϊκής μουσικής είναι ξεχωριστό και μοναδικό”.

«Το ελληνικό λαϊκό τραγούδι έχασε έναν γνήσιο εκφραστή του. Η μοναδική φωνή του Τόλη Βοσκόπουλου, σφράγισε μια ολόκληρη εποχή. Τραγούδησε τα πάθη και τον έρωτα αυθεντικά και λαϊκά, όπως τα ζούσε. Γι’ αυτό και αγαπήθηκε τόσο πολύ. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του». Με αυτή την ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η πρόεδρος του Κινήματος Αλαγής, Φώφη Γεννηματά, αποχαιρέτησε τον Τόλη Βοσκόπουλο.

Το ελληνικό λαϊκό τραγούδι έχασε έναν γνήσιο εκφραστή του. Η μοναδική φωνή του Τόλη Βοσκόπουλου, σφράγισε μια ολόκληρη…

Posted by Fofi Gennimata on Monday, July 19, 2021

«Τα τραγούδια και η ιστορία του θα είναι εδώ και θα μας συντροφεύουν πάντα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο αν. Τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Π. Σκουρολιάκος σε δήλωσή του, ενώ και το Γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δημοσιοποίησε συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του μεγάλου λαϊκού σταρ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκθεση φωτογραφίας για τα Τέμπη στη Λάρισα

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 για ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Παρίσι: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο- Συνελήφθη ο δράστης

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα