ΑΘΗΝΑ
00:24
|
27.04.2024
Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Τρίτη στον ανακριτή έλαβε ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν σήμερα στις 18:00 το απόγευμα τη Γαρυφαλλιά Ψαράκου, θύμα μια ακόμη γυναικοκτονίας στην Ελλάδα. Η 26χρονη δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο από τον 30χρονο φίλο της κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Βέλο Κορινθίας, από όπου καταγόταν και διέμενε η κοπέλα.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση μετά την ποινική δίωξη που άσκησε εναντίον του ο εισαγγελέας Νάξου, έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Τρίτη  στον ανακριτή.

Ο 30χρονος, που συνελήφθη για το έγκλημα μία μέρα μετά τον εντοπισμό της σορού της 26χρονης στη θάλασσα, φέρεται να ομολόγησε πως έσπρωξε την φίλη του στα βράχια, μετά από διαπληκτισμό που είχαν, με αποτέλεσμα η νεαρή γυναίκα να βρεθεί χτυπημένη, από την πτώση της σε βράχια, στη θάλασσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστική έκθεση που περιλαμβάνεται στην δικογραφία που θα μελετήσει ο Εισαγγελέας, αναφέρει πως η 26χρονη πέθανε από πνιγμό ενώ εκτιμάται πως η γυναίκα ήταν ζωντανή όταν βρέθηκε στο νερό.

Ο δήμαρχος Βέλου – Βόχας, Αννίβας Παπακυριάκος δήλωσε ότι η τοπική κοινότητα είναι συγκλονισμένη μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος: “Όλη η κοινωνία είναι άφωνη! Ειδικά με την οικογένεια της κοπέλας είμαστε οικογενειακοί φίλοι. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό, να φεύγουν δύο παιδιά για διακοπές και να γίνεται αυτό”.

Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση δείχνουν ότι η αιτία του τσακωμού του ζευγαριού, ήταν ένας τσακωμός γιατί πήραν λάθος δρόμο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, το ζευγάρι ήθελε να μεταβεί σε μια τοποθεσία του νησιού αλλά συνειδητοποίησαν ότι είχαν πάρει λάθος δρόμο και εκείνος επέρριψε ευθύνες στην κοπέλα. Αυτό ήταν η αιτία για να ξεκινήσει ένας μεγάλος καυγάς μεταξύ του 30χρονου και της 26χρονης Γαρυφαλλιάς που οδήγησε στον θάνατό της. Όπως είπε στην κατάθεση του ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος κατά την διάρκεια του τσακωμού, κατά λάθος σήκωσε το χειρόφρενο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να βγει εκτός δρόμου και να φτάσει κοντά στο χείλος του γκρεμού. Σύμφωνα με την Αστυνομία όταν η 26χρονη βγήκε έντρομη από το όχημα την ακολούθησε σε απόκρημνο σημείο, όπου διαπληκτίστηκαν και την έσπρωξε προς τη θάλασσα.  

Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια Ψαράκου, δήλωσε ότι η μητέρα της Γαρυφαλλιάς τού εκμυστηρεύτηκε τις υποψίες που είχε η κόρη της ότι ο 30χρονος παρακολουθούσε το κινητό της. “Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς επικοινώνησε μαζί μου για πρώτη φορά αφού κατά κάποιον τρόπο συνήλθε από το πρώτο σοκ χτες το απόγευμα, και μου είπε ότι θέλει να συναντηθούμε. Και της είπα ότι μπορώ το απόγευμα, και είπαμε να βρεθούμε σήμερα πριν ή μετά την κηδεία. Η ίδια μου είπε ότι η 26χρονη είχε την εντύπωση ότι την παρακολουθούσε ο δράστης. Αυτό το συμπέρασμα είχε βγάλει η μητέρα από την κόρη της, από συζήτηση που είχαν, στην οποία η 26χρονη αναρωτιόταν αν κάποιος μπορεί να ελέγχει τα μηνύματά της. Όπως της είχε πει, ο δράστης είχε σπουδάσει πληροφορική και είχε ειδική γνώση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα”,  είπε ο κ. Κούγιας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα