ΑΘΗΝΑ
22:37
|
24.04.2024
Το Πεκίνο στέλνει δυνάμεις του στρατού στην πληγείσα επαρχία. Τουλάχιστον 12 οι νεκροί ενώ δεκάδες χιλιάδες πολίτες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καταρρακτώδεις βροχές έχουν προκαλέσει πρωτόγνωρες πλημμύρες σε περιοχές της κεντρικής Κίνας αναγκάζοντας δεκάδες χιλιάδες πολίτες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι στην επαρχία Χενάν εκκένωσαν τα σπίτια τους και μεταφέρθηκαν σε καταφύγια λόγω της κακοκαιρίας ενώ τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Τσεντσόου.  Το αστικό κέντρο των δέκα και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων βρέθηκε αντιμέτωπο με – συνεχιζόμενες – καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και πλημμύρες που “κατάπιαν” χθες Τρίτη τμήμα του μετρό, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 12 άνθρωποι, κατά έναν επίσημο απολογισμό, που πάντως πιθανότατα δεν θα είναι ο οριστικός.

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες του Τσεντσόου έκαναν λόγο για τις σφοδρότερες βροχοπτώσεις σε μία ημέρα από την έναρξη της καταγραφής των αρχείων πριν από 60 χρόνια.

Το Πεκίνο αναπτύσσει μεγάλες στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις στην επαρχία Χενάν καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατάρρευσης ενός φράγματος, μια εξέλιξη που θα προκαλούσε ακόμη μεγαλύτερες πλημμύρες και καταστροφές. Ο πρόεδρος της Κίνας, ο Σι Τζινπίνγκ, χαρακτήρισε σήμερα την κατάσταση “εξαιρετικά σοβαρή”.

Ο στρατός της Κίνας ανακοίνωσε, χθες, Τρίτη ότι ένα “ρήγμα 20 μέτρων έχει προκληθεί στο φράγμα Yihetan” και ότι υπάρχει κίνδυνος “να καταρρεύσει από στιγμή σε στιγμή όλο το οικοδόμημα”. Το φράγμα Yihetan είναι αυτό που συγκρατεί τα νερά του Κίτρινου Ποταμού από το να βυθίσουν στο νερό την κοντινή σε αυτό πόλη Λουογιάνγκ.


Ανάρτηση στη διαδικτυακή πλατφόρμα Weibo αναφέρει ότι ο στρατός αν χρειαστεί θα πραγματοποιήσει ελεγχόμενη έκρηξη στο φράγμα και θα επιχειρήσει εκτροπή των υδάτων. Φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα “Shanghai Daily” δείχνουν ότι στην περιοχή έχει αναπτυχθεί μια δύναμη τουλάχιστον 20.000 στρατιωτών και αστυνομικών.

Τη Δευτέρα κατέρρευσαν δύο φράγματα στην Έσω Μογγολία της Κίνας με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν περισσότερα από 20.000 εκτάρια γης, να καταρρεύσουν δεκάδες γέφυρες και υπόγειοι οχετοί. Περισσότεροι από 16.000 έχουν πληγεί από τις πλημμύρες σε αυτήν την περιοχή και πολλοί εξ αυτών αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια, όπως αναφέρουν οι “Global Times “.

Με πληροφορίες από BBC, RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα