ΑΘΗΝΑ
15:32
|
20.04.2024
Πέρασε από τη Γερουσία το σχέδιο νόμου για τους γάμους και το δικαίωμα υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γερουσία της Χιλής ενέκρινε το νομοσχέδιο για την ισότητα στους γάμους, το οποίο είχε δεσμευτεί να προωθήσει ο πρόεδρος της χώρας Σεμπαστιάν Πινιέρα, εκπλήσσοντας και δυσαρεστώντας το συντηρητικό κοινό του στην ιστορικά καθολική χώρα της νοτίου Αμερικής. Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί και θα τεθεί σε ψηφοφορία στο Κογκρέσο.

Το σχέδιο νόμου ενεκρίθη από το σώμα της Γερουσίας με 28 ψήφους υπέρ, 14 κατά και καμία αποχή.  Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο “ορόσημο” το οποίο νομιμοποιεί τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών και αναγνωρίζει το δικαίωμα της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.  Η Χιλή ενέκρινε τα σύμφωνα συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών το 2015, επιτρέποντάς τους να εγγραφούν σε μια Συμφωνία Πολιτικής Ένωσης (AUC) που παρέχει ορισμένα νομικά οφέλη, αλλά δεν αναγνώριζε το δικαίωμα της υιοθεσίας ή της αναδοχής.

Στις αρχές του περασμένου μήνα ο πρόεδρος της Χιλής δεσμεύτηκε να προωθήσει το νομοσχέδιο με τη μορφή του κατεπείγοντος.  “Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα για την ισότητα στους γάμους”, είχε δηλώσει ο Πινιέρα και στενός σύμμαχος και συνεργάτης του προέδρου της Χιλής αντέδρασε χαρακτηρίζοντας την απόφαση: “προδοσία”. Η δημοτικότητα του Πινιέρα έχει σημειώσει κατακόρυφη πτώση το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των διαδηλώσεων και της επιδείνωσης του οικονομικού κλίματος στη χώρα.

“Μετά από τέσσερα χρόνια η Γερουσία επιτέλους εγκρίνει και στέλνει στο Κογκρέσο το νομοσχέδιο για την ισότητα των γάμων. Πλησιάζει το τέλος των διακρίσεων σε βάρος των ομόφυλων ζευγαριών και γονέων. Ανοίγεται ένα καλύτερο μονοπάτι για τις μελλοντικές γενιές”, ανέφερε ανάρτηση στο Twitter του ομίλου Movilh που κάνει εκστρατείες για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ στη Χιλή.

Πηγή: TeleSur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα