ΑΘΗΝΑ
06:04
|
25.04.2024
Η Πυροσβεστική και ο Δήμος του Λεβερκούζεν κάλεσαν τους κατοίκους να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους, με κλειστά παράθυρα και πόρτες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε έναν πρώτο απολογισμό για τα θύματα της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι σε εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στο χημικό πάρκο της πόλης Λεβερκούζεν της Γερμανίας προχώρησαν το απόγευμα οι αρχές.

Όπως ανακοίνωσαν από την έκρηξη σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άνθρωπος, αγνοείται η τύχη άλλων τεσσάρων και τραυματίστηκαν άλλοι 16.

Η φωτιά, που ξέσπασε σε τρεις δεξαμενές με εύφλεκτο διαλυτικό υγρό, έχει κατασβεστεί, ωστόσο πυκνός μαύρος καπνός αναδύεται από το σημείο και οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υπεύθυνος της εταιρίας Currenta για την συγκεκριμένη εγκατάσταση Λαρς Φρίντριχ δήλωσε ότι καίγονταν χλωριωμένοι διαλύτες, αλλά διευκρίνισε ότι δεν είναι ακόμη διαθέσιμη η πλήρης ανάλυση του περιεχομένου των δεξαμενών.

Για αυτόν τον λόγο η Πυροσβεστική και ο Δήμος του Λεβερκούζεν τόνισαν ότι η προειδοποίηση για παραμονή των κατοίκων της περιοχής σε κλειστούς χώρους, με κλειστά παράθυρα και πόρτες παραμένει σε ισχύ, καθώς και η σύσταση για επιμελή καθαρισμό φρούτων και λαχανικών από καλλιέργειες της περιοχής.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα πιθανά αίτια της έκρηξης, ο εκπρόσωπος της Currenta τόνισε ότι η κατάσταση παραμένει ασαφής, καθώς οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην ανεύρεση και τη διάσωση τεσσάρων ακόμη εργαζομένων που αγνοούνται.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα