ΑΘΗΝΑ
12:44
|
20.04.2024
Ο 11χρονος Μοχάμεντ Μουγιάντ Άλλαμι τραυματίστηκε στο στήθος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Άχλι της Χεβρώνας,όπου ξεψύχησε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η μαύρη λίστα των θυμάτων της βίας των ισραηλινών κατοχικών αρχών απόψε συμπεριέλαβε έναν 11χρονο Παλαιστίνιο που τραυματίστηκε νωρίτερα όταν Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν εν ψυχρώ στο ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πατέρας του φθάνοντας στην πόλη Μπέιτ Ουμάρ που βρίσκεται στην κατεχόμενη νότια Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, ο 11χρονος Μοχάμεντ Μουγιάντ Άλλαμι τραυματίστηκε στο στήθος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Άχλι της Χεβρώνας, όπου λίγες ώρες μετά άφησε την τελευταία του πνοή.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν εν ψυχρώ έναν 41χρονο Παλαιστίνιο υδραυλικό επειδή πέρασαν τα εργαλεία που κρατούσε για όπλα ενώ επέστρεφε από την δουλειά στο σπίτι του στο χωριό Μπέιτα που βρίσκεται νοτίως της Ναμπλούς στη Δυτική Όχθη.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διαδήλωση από πολλές εκατοντάδες Παλαιστίνιους της περιοχής που κατήγγειλλαν τον άδικο θάνατό του.

Οι διαδηλωτές δέχθηκαν “βροχή” δακρυγόνων και πυρών από Ισραηλινούς στρατιώτες με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ή να υποστούν δύσπνοια τουλάχιστον 100 άτομα.

Το ΚΚΕ καταδικάζει την κλιμάκωση των επιθέσεων

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα κλιμάκωση της επιθετικότητας του κράτους του Ισραήλ
σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Σημειώνει πως μετά τους πρόσφατους δολοφονικούς βομβαρδισμούς του περασμένου Μαίου, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, αυτές τις μέρες, δολοφόνησαν δύο Παλαιστίνιους διαδηλωτές, ενώ εντείνουν τις κατεδαφίσεις σπιτιών, τον ξεριζωμό οικογενειών Παλαιστινίων από τις εστίες τους και τον εποικισμό, διατηρώντας στις φυλακές χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους.

Καταγγέλλει τη στάση των ΗΠΑ, ΕΕ και αστικών κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και της
προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας πως φέρουν τεράστια ευθύνη, γιατί αναβαθμίζοντας την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία τους με το Ισραήλ, νομιμοποιούν κι ενθαρρύνουν την επιθετικότητα του.

Την ώρα μάλιστα που το κράτος του Ισραήλ προβαίνει σε αυτές τις ωμότητες, η κυβέρνηση της ΝΔ προκλητικά συνυπογράφει μαζί
του κατάπτυστες εκκλήσεις σκοπιμότητας, δήθεν “για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων” … στην Κούβα.

Το ΚΚΕ απαιτεί να σταματήσουν εδώ και τώρα οι δολοφονίες, το μπαράζ διώξεων, φυλακίσεων, εκτοπισμών κατά των Παλαιστινίων, οι κατεδαφίσεις κατοικιών κι οι εποικισμοί.

Εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό και στην
πάλη του για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής με τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα