ΑΘΗΝΑ
10:12
|
20.04.2024
Ο υδραυλικός, Σάντι Όμαρ Λότφι Σαλίμ, σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά ενώ πήγαινε σπίτι του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας ακόμη Παλαιστίνιος σκοτώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης από πυρά ισραηλινών στρατιωτών ενώ πήγαινε προς το σπίτι του, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στην Παλαιστινιακή Αρχή.

Ο Σάντι Όμαρ Λότφι Σαλίμ, 41 ετών, “σκοτώθηκε από σφαίρα” κοντά στο χωριό Μπέιτα (κατεχόμενη Δυτική Όχθη) διευκρίνισε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Όταν επικοινώνησε μαζί του το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι άνδρες του άνοιξαν πυρ εναντίον Παλαιστινίου στον τομέα αυτόν.

Σύμφωνα με μάρτυρες, κατοίκους της περιοχής, που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο άνδρας ήταν υδραυλικός και επέστρεφε στο σπίτι του μετά τη δουλειά όταν σκοτώθηκε. Την ώρα του συμβάντος δεν εκτυλίσσονταν επεισόδια στο χωριό, που δεν απέχει πολύ από την πόλη Νάμπλους.

Την Παρασκευή, Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υγείας δήλωσαν ότι ένας 17χρονος νεαρός πυροβολήθηκε στην πλάτη και σκοτώθηκε από ισραηλινά στρατεύματα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, κατά την καταπάτηση γης από εποίκους.

Οι πυροβολισμοί έγιναν στο χωριό Νέμπι Σάλεχ, κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης που ξέσπασε μετά την είσοδο Ισραηλινών στρατευμάτων στο σημείο, όπου οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την επέκταση ενός κοντινού ισραηλινού οικισμού στη γη τους.

Το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa δήλωσε πως ο 17χρονος ονομαζόταν Mohammed Tamimi και ήταν παιδί πολυμελούς οικογένειας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα