ΑΘΗΝΑ
17:43
|
07.05.2024
Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στην περιοχή του Σουλίου και επεκτάθηκε στην Ελεκίστρα και τον Ριγανόκαμπο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καμμένα σπίτια και στάχτη άφησε πίσω της η φωτιά που εξαπλώθηκε εν ριπή οφθαλμού στις παρυφές της Πάτρας την Τετάρτη 28/7 και η οποία συνεχίζει να καίει και σήμερα.

Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα άρχισαν να πραγματοποιούν με το πρώτο φως της ημέρας συνεχείς ρίψεις νερού πάνω από το πύρινο μέτωπο, η εικόνα του οποίου είναι βελτιωμένη, σύμφωνα με την πυροσβεστική καθώς ακόμη και νωρίς το πρωί της Πέμπτης υπήρξαν εστίες με καπνό στην περιοχή του Σουλίου στις οποίες άμεσα επενέβησαν οι αρχές.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, “η ένταση των ανεμών έχει μειωθεί, αλλά το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο και οι εστίες της φωτιάς αρκετές”.

Ο ίδιος προσέθεσε πως, “το φαινόμενο δεν έχει την ίδια επιθετικότητα που παρουσίαζε τις προηγούμενες ώρες”, ωστόσο όπως είπε, “η Πέμπτη προβλέπεται να είναι μία δύσκολη ημέρα, λόγω των καιρικών συνθηκών”.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που έχουν ενισχυθεί περαιτέρω.

 Από θαύμα γλίτωσε η Δροσιά από την πύρινη λαίλαπα, καθώς οι φλόγες πέρασαν μέσα από το χωριό χωρίς να κάψουν σπίτια. Υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε κατοικίες, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και αγροικίες σε όλη την περιοχή.

Όσον αφορά την πυρκαγιά στην περιοχή Ελεκίστρα της Πάτρας, κατά την Πυροσβεστική, είναι οριοθετημένη, αλλά εξακολουθούν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της.

Η φωτιά ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης από την περιοχή του Σουλίου και επεκτάθηκε στην Ελεκίστρα και τον Ριγανόκαμπο.

 Μετά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και τη σκληρή μάχη που δόθηκε ακόμα και από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι συνέδραμαν το έργο της Πυροσβεστικής με κάθε διαθέσιμο μέσο, αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. 

Σήμερα το πρωί συνεργεια του δήμου Πατρέων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα κάνουν αυτοψία στην περιοχή του Σουλίου, της Καρυάς, της Ελεκίστρας, του Ριγανόκαμπου για να καταγράψουν τις ζημιές σε οικίες και επιχειρήσεις από τις πύρινες φλόγες.

Με πληροφορίες από thebest.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Σταύρωση και Ανάσταση της Παλαιστίνης

Ο Ήλιος βίωσε μία από τις μεγαλύτερες εκλάμψεις των τελευταίων δέκα ετών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα