ΑΘΗΝΑ
19:38
|
15.07.2024
Ο Μεξικανός Πρόεδρος παραμένει σκεπτικιστής για τον τρόπο που οι μεγάλες φαρμακευτικές πιέζουν να γίνουν ενισχυμένες δόσεις των σκευασμάτων τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Mεξικανός Πρόεδρος, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ (AMΛΟ), τοποθετήθηκε δημόσια κατά του εμβολιασμού των παιδιών έναντι της Covid-19, τονίζοντας ότι παραμένει σκεπτικιστής για τον τρόπο που τα συστημικά ΜΜΕ και οι μεγάλες φαρμακευτικές πιέζουν να γίνουν ενισχυμένες δόσεις των σκευασμάτων τους στο μέλλον.

Μέχρι να παρασχεθούν οριστικά στοιχεία, ο ΑΜΛΟ διεμήνυσε σε ομιλία του, ότι το Μεξικό αρνείται να αγοράσει εβμόλια για παιδιά, προσθέτοντας ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες φαίνεται να έχουν επικεντρωθεί περισσότερο στο κέρδος παρά σε αποδείξεις καθώς καταγράφουν ρεκόρ πωλήσεων από εμβόλια κατά της Covid-19.

“Οφείλουμε να είμαστε προσεχτικοί διότι, είναι φανερό, οι φαρμακευτικές εταιρείες θέλουν να βγάλουν κέρδος, οπότε θα επιδιώξουν να πουλάνε τα εμβόλιά τους σε όλους. Πρέπει να βάλουμε προτεραιότητες, να γνωρίζουμε αν τα εμβόλια χρειάζονται ή όχι. Δεν πρέπει να υποτασσόμαστε σε ό,τι μας υπαγορεύει η Big Pharma… ‘χρειαζόμαστε μια 3η δόση’, ‘χρειαζόμαστε μια 4η δόση’, ‘πρέπει να εμβολιάσουμε παιδιά’… “, υπογράμμισε ο AMΛΟ υποσχόμενος ότι το Μεξικό δεν θα υποκύψει στις πιέσεις των μεγάλων φαρμακευτικών.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Μεξικανός ηγέτης είπε ότι η κυβέρνησή του αναμένει ακόμη από την επιστημονική κοινότητα να αποδείξει τα οφέλη του εμβολιασμού ανηλίκων.

Μιλώντας για το ίδιο θέμα, ο υφυπουργός Υγείας Ούγκο Λόπες-Γκατέλ ισχυρίστηκε ότι “δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία” που να αποδεικνύουν ότι το εμβόλιο είναι απαραίτητο για τους ανηλίκους.

Ο Μεξικάνος πρόεδρος στο παρελθόν τάχθηκε και κατά των λοκντάουν, στηλιτεύοντας τέτοιες ενέργειες ως απολυταρχικές.

Πηγή: infowars.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τηλεργασία ως την Παρασκευή για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους

Φωτιά σε πολυώροφο κτίριο στην Κηφισίας

Τα 5 ερωτήματα του BBC για την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ

Δέσμευση δεκάδων τραπεζικών λογαριασμών στην Πάτμο λόγω χρεών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα