ΑΘΗΝΑ
00:57
|
03.05.2024
Ξεπερνούν τους 30 οι αγνοούμενοι μετά την ένοπλη επιδρομή σε κολλέγιο της Πολιτείας Kaduna
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε περισσότερους από 30 μαθητές ανέρχονται σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC τα άτομα που αγνοούνται μετά την ένοπλη επίθεση σε κολέγιο της βορειοδυτικής Νιγηρίας, με τον συνολικό αριθμό των απαχθέντων να ανέρχεται σε 39. Σύμφωνα με τον επίτροπο της πολιτείας Kaduna, πρόκειται για 23 γυναίκες και 16 άνδρες οι οποίοι αγνοούνται μετά τη νυχτερινή επιδρομή το βράδυ της Πέμπτης στο Federal College of Forestry Mechanization , την τέταρτη μαζική απαγωγή στη βόρεια Νιγηρία από τον Δεκέμβριο.

«Η κυβέρνηση της πολιτείας Kaduna διατηρεί στενή επικοινωνία με τη διοίκηση του κολλεγίου καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες των υπηρεσιών ασφαλείας για τον εντοπισμό των αγνοουμένων φοιτητών», δήλωσε ο Aruwan.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές της βορειοδυτικής Νιγηρίας ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι κατάφεραν να απελευθερώσουν 100 γυναίκες και παιδιά που είχαν πέσει θύματα απαγωγής από μέλη ένοπλης ομάδας. Η απαγωγή σημειώθηκε στις 8 Ιουνίου στην πολιτεία Ζαμφάρα της Νιγηρίας. Τέσσερις άνθρωποι είχαν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της ένοπλης επίθεσης των απαγωγέων σε κορανικό ιεροδιδασκαλείο στη βόρεια Νιγηρία.

Η πολιτειακή κυβέρνηση της Ζαμφάρα ανακοίνωσε ότι η απελευθέρωση των απαχθέντων γυναικών και των παιδιών επιτεύχθηκε χωρίς την καταβολή λύτρων, αλλά δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για την επιχείρηση. Τα γυναικόπαιδα που γλίτωσαν από τους απαγωγείς θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις, θα δώσουν καταθέσεις και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η πόλη Kaduna, η οποία είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης πολιτείας έχει καταστεί εδώ και καιρό στόχος επιθέσεων από συμμορίες ενόπλων ανδρών, που αναφέρονται ως ληστές, έχουν φουντώσει εδώ και χρόνια.

Οι στρατιωτικές και αστυνομικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση των συμμοριών δεν έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία, ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία ότι η κρατική αντιμετώπιση επιδεινώνει την κατάσταση δίνοντας τα λύτρα που απαιτούν οι απαγωγείς και αφήνοντάς τους ατιμώρητους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα