ΑΘΗΝΑ
00:53
|
20.04.2024
Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Γούβες και Αρτεμίσιο. Στη στάχτη πάνω από 500.000 στρέμματα γης. Αναζωπυρώσεις σε όλα τα πύρινα μέτωπα στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζεται για έβδομη μέρα η επέλαση της πύρινης λάιλαπας στη Βόρεια Εύβοια που έχει κατακάψει 500.000 στρέμματα γης με μεγάλες αναζωπυρώσεις αυτή την ώρα και προβλήματα στις ρίψεις νερού από τα εναέρια που δεν είχαν καταφέρει να πετάξουν το πρωί.

Οι άντρες της περιοχής με αυταπάρνηση και αφού εκκένωσαν τα χωριά από τα γυναικόπαιδα πέρασαν ακόμη μία νύχτα προσπαθώντας ηρωικά με ό,τι μέσο διαθέτουν να αναχαιτίσουν τη μανία της πυρκαγιάς που κυκλώνει τα χωριά τους, κατακαίοντας παρθένα δάση, τις περιουσίες τους και απειλώντας τη ζωή τους.

Έτσι και αυτή την νύχτα, την ώρα που οι πύρινες “γλώσσες” τύληγαν τις κατοικημένες περιοχές, κάτοικοι και εθελοντές με σκαπτικά και χωματουργικά μηχανήματα εργάζονταν για να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.


“370.000 στρέμματα έγιναν στάχτη στο Δήμο μας” αποκαλύπτει ο δήμαρχος Μαντουδίου και Αγ. Άννας στον Alpha. Για “ολοκαύτωμα” μίλησε από την πλευρά του στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Ιστιαίας, Γιάννης Κοντζιάς, τονίζοντας τη συμβολή των ντόπιων αλλά και των εθελοντών απ’ όλη την Ελλάδα που δίνουν την ψυχή τους για να νικήσουν τις φλόγες. “Υπάρχει ύφεση γιατί κάηκαν τα πάντα” πρόσθεσε ο κ. Κοντζιάς.

Τα χωριά Ελληνικά, Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί, Πευκί, Μονοκαρυά, Καματριάδες και Γαλατσάδες παραμένουν σε πύρινο κλοιό από το πρωί της Κυριακής.

Παράλληλα, γίνεται επιχείρηση μεταφοράς κατοίκων προς τα Λουτρά Αιδηψού. Εκτιμάται ότι άμεσα θα μεταφερθούν εκεί 200 δημότες από τις φλεγόμενες περιοχές.

Τις τελευταίες ώρες, κάτοικοι στο Αρτεμίσιο και στις Γούβες μάχονται με λάστιχα και κουβάδες για να σώσουν τα χωριά τους. Περιφερειακά, έχουν καεί σπίτια, αλλά οι πυρήνες των χωριών παραμένουν αλώβητοι.

Αναζωπύρωση σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο Αρτεμίσιο, όπου η πυρκαγιά κατέκαιγε πευκόφυτη δασική έκταση στις παρυφές του χωριού και όπου η κατάσταση ήταν δραματική.

Στις Γούβες, το Αγριοβότανο, τη Μονοκαρυά και το Πευκί η αντίσταση των κατοίκων και των εθελοντών έσωσε τα χωριά διασώζοντας μεγάλο μέρος τους.

Αντίθετα, οι αναζωπυρώσεις ήταν πολλές σε όλη την έκταση των καμένων περιοχών και σήμανε συναγερμός σε Αγία Άννα, Βασιλικά, Ψαροπούλι, Αγιά Νικόλαο.

Αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν, επίσης, στα χώρια Κερασοχώρι, Μηλιές, Κρυονερίτης και Αγδίνες, αλλά οι δυνάμεις πυρόσβεσης απέτρεψαν την εξάπλωσή τους.

Στο νότιο μέτωπο, προβλήματα εντοπίζονται στα χωριά Τρούπι, Καλύβια και Σπαθάρι.

Κάτοικοι και πυροσβέστες έδωσαν μάχη να αναχαιτίσουν τις φλόγες προκειμένου να μην επεκταθούν στο όρος Καντήλι.

Τις τελευταίες ώρες, καθώς η φορά των ανέμων έχει αλλάξει, χρειάστηκαν αρκετές παρεμβάσεις.

Καματριάδες και Γαλατσάδες είναι τα δύο χωριά που δείχνουν να μπαίνουν στις προτεραιότητες των δυνάμεων καταστολής και από σήμερα το πρωί να επιχειρήσουν εκεί κατά προτεραιότητα τα εναέρια μέσα. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής που είναι στην Β. Εύβοια, “αν περάσει από κει η φωτιά θα βρεθεί μέσα σε ένα συμπαγές δάσος το οποίο είναι δύσκολο να σβήσει και εν τέλει θα φτάσει πάνω από τα Ήλια και την Αιδηψό”. Μάλιστα σημειώνουν πως “η δημιουργία περιμετρικά των χωριών ακόμη και πρόχειρων αντιπυρικών ζωνών τις τελευταίες ώρες απέτρεψε σε μεγάλο βαθμό την επέκταση των ζημιών μέσα σε κατοικημένες περιοχές”.

Πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής και άλλες δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε καίρια σημεία εν αναμονή των πτήσεων εναέριων μέσων.

Για μία ακόμα πολύ δύσκολη ημέρα έκανε λόγο ο δήμαρχος Ιστιαίας κ. Γιάννης Κοντζιάς μιλώντας στο MEGA για τον πύρινο εφιάλτη που βιώνει για έκτη ημέρα η Εύβοια.

“Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη ημέρα. Ο κίνδυνος για την Ιστιαία για απόψε αποφεύχθηκε. Έχουμε πολλά ενεργά μέτωπα. Η ενότητα του Αρτεμισίου δέχθηκε επίθεση, ολοκληρωτικά. Το Πευκί σώθηκε όχι περιβαλλοντικά, αλλά τα σπίτια κι επιχειρήσεις. Κι αυτό το μέτωπο κατά κανόνα έσβησε όταν έφτασε στη θάλασσα. Η πιο μεγάλη δουλειά, το πιο μεγάλο φορτίο είναι αυτό της επόμενης ημέρας”.

“Η φωτιά μεταφέρεται με μεγαλύτερη ταχύτητα επειδή έχει φτάσει σε χαμηλά υψόμετρα. Στην ενότητα του Αρτεμισίου είχαμε πολλά σπασμένα δέντρα από τη θεομηνία του Φεβρουαρίου. Γι’ αυτό απηύθυνα αίτημα για εναέρια μέσα”, τόνισε.

Παράλληλα συνεχίζονται  τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση των πληγεισών περιοχών καθώς τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ δεν προλαβαίνουν να αποκαταστήσουν τις βλάβες. Δρόμοι είναι αδιάβατοι, είτε από κολώνες και καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος, είτε από αναζωπυρώσεις της φωτιάς.

Σε οχηματαγωγό πέρασαν το βράδυ οι κάτοικοι από το Πευκί

Δραματικές στιγμές καταγράφηκαν χθες στο Πευκί καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι δεν κατάφεραν να ανακόψουν την πύρινη λαίλαπα.

Οι φλόγες ανάγκασαν τους κατοίκους από τις Γούβες και στο Πευκί να μεταφερθούν προς την παραλία, από όπου αποχώρησαν με οχηματαγωγό.

Κατάκοιτοι, γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν, διανυκτέρευσαν στο πλοίο που βρίσκεται στην παραλία και είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να αποπλεύσει.

Τη νύχτα διανυκτέρευσαν σε αυτοσχέδια κρεβάτια και πλαστικές καρέκλες μέσα στο φέρι μποτ. Πολλοί τουρίστες και μόνιμοι κάτοικοι εξακολουθούν να παραμένουν στο πλοίο.

“Δεν ξέρουμε τι απέγιναν τα σπίτια μας” λένε κάτοικοι, ηλικιωμένες γυναίκες και παιδιά που έχουν περάσει όλη τη νύχτα πάνω σε μία καρέκλα ή μία ξαπλώστρα.

Καταγράφηκαν συγκλονιστικές εικόνες, με λιμενικούς και αστυνομικούς να μεταφέρουν με τα χέρια τους κατάκοιτους μέσα στο καράβι.

Αρκετοί κάτοικοι μεταφέρθηκαν ακτοπλοϊκά στην Αιδηψό και τη Φθιώτιδα.

ist-1
ist-3

Το Πευκί σώθηκε από τις ηρωικές προσπάθειες των κατοίκων οι οποίοι με κουβάδες, λάστιχα και κλαριά, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους κατάφεραν να σώσουν τα δύο χωριά από τη φωτιά που πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών τους. Παρόντες στη μάχη ήταν ο δήμαρχος Γιάννης Κοτζιάς και ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, οι οποίοι ζητούσαν νέες δυνάμεις για να υπερασπιστούν τον οικισμό.

Ακόμη και την ύστατη στιγμή δημιούργησαν αντιπυρικές ζώνες, ενώ ο περιφερειακός δρόμος του οικισμού λειτούργησε ως ζώνη πυροπροστασίας. Η φωτιά άφησε στο πέρασμά της τεράστια οικολογική καταστροφή. Ωστόσο, τα σπίτια στον οικισμό υπέστησαν ελάχιστες ζημιές.

Συγκλονιστικά είναι και τα πλάνα που καταγράφηκαν από σκάφη του Λιμενικού Σώματος όταν η φωτιά έφτασε μέχρι τη θάλασσα. Το Λιμενικό Σώμα που συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τις περιπολίες στη Βόρεια Εύβοια έχει διασώσει μέχρι αυτή τη στιγμή πάνω από 2.600 ανθρώπους.

Λιμενικό 1

Ραγίζει καρδιές ο 19χρονος από το Πευκί: “Θέλουμε να ζήσουμε στο χωριό μας”

Από την πρώτη γραμμή της μάχης με τη φωτιά, στο Πευκί, συγκλονίζει ο 19χρονος εθελοντής που μίλησε στο Open. “Πως να αισθάνομαι; Καίγονται οι περιουσίες μας, έχουμε μεγαλώσει εδώ στο χωριό από μικρά παιδιά, θέλουμε να ζήσουμε εδώ, αλλά δεν μας δίνεται η ευκαιρία να ζήσουμε εδώ” είπε ο 19χρονος.

Μικρές οι ζημιές στο Πευκί , μεγάλες σε Γούβες, Γερακίου, Γαλατσώνα

Σε αντίθεση με Πευκί οι ζημιές ήταν πολύ μεγαλύτερες στις Γούβες, τη Γερακίου και τη Γαλατσώνα. Εκεί, η πυρκαγιά κύκλωσε δυο και τρεις φορές τα χωριά και από διαφορετικές πλευρές προκαλώντας μεγάλες ζημιές. Το συγκεκριμένο μέτωπο ξεκίνησε από τον Δρυμώνα.

Ένα μέρος του μετώπου το σταμάτησαν στον περιφερειακό δρόμο του οικισμού, το υπόλοιπο όμως συνεχίζει την καταστροφική πορεία και κινείται προς Ασμίνι. Εθελοντές και πυροσβεστικές δυνάμεις οργανώνουν εκεί τη μάχη τους, για να μην εισέλθει η φωτιά στον οικιστικό ιστό, αλλά να τη συγκρατήσουν έξω από το χωριό.

Ακόμη, το μέτωπο από τη Γαλατσώνα και τη Γερακίου, που έκαψε σπίτια, ακολουθεί τη δική του κατεύθυνση προς το ΧΥΤΑ της Ιστιαίας, καθώς οι άνεμοι που πνέουν αυτή τη στιγμή εκεί οδηγούν τις φλόγες.

Σε ό,τι αφορά την Ιστιαία, το μέτωπο απέχει αρκετά, ωστόσο η μάχη που δίνεται στα χωριά Καματριάδες και Γαλατσάδες, παράλληλα με εκείνη που προετοιμάζεται να δοθεί καθώς επιστρέφει ένα άλλο μέτωπο στο χωριό Μονοκαρυά. Αυτά είναι τα σημεία τα οποία θα κρίνουν αν οι φλόγες θα περάσουν προς την Ιστιαία και την Αιδηψό.

ist-2

Σημειώνεται ότι στην περιοχή από τη Μονοκαρυά μέχρι την Ιστιαία βρίσκεται το χωριό Ταξιάρχες. Πρόκειται για μια περιοχή που είναι μία από τα μεγαλύτερα σημεία παραγωγής σύκων στη χώρα και οι κάτοικοι έχουν προετοιμαστεί για να αποφύγουν την καταστροφή. Δεν δημιούργησαν μόνο ζώνες πυροπροστασίας σχεδόν σε όλη της γεωγραφική έκταση με τα δέντρα συκιάς, αλλά έχουν καθαρίσει και τα περιβόλια τους.

 Οι πυκνοί καπνοί του τοξικού νέφους δεν επέτρεπαν στα εναέρια μέσα να πραγματοποιήσουν πτήσεις ή εύστοχες βολές. Το νέφος έπνιξε επίσης τη Λαμία, τη Δυτική Φθιώτιδα και τη Σπερχειάδα.

Νεκρός στα καμένα της Φωκίδας

Τη ζωή του έχασε ένας 64χρονος χειριστής γκρέιντερ στην Ερατεινή Φωκίδας κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς στην περιοχή. Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε γύρω στις 11 η ώρα το πρωί όταν το μηχάνημα μαζί με το χειριστή του έπεσαν σε γκρεμό.  

Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου της περιοχής στο LamiaReport την ώρα που το μηχάνημα κινούταν από το νεκροταφείο της Ερατεινής προς το χωριό Μηλιά, άγνωστο πώς, βρέθηκε στο γκρεμό. Το τεράστιο μηχάνημα μετά την εκτροπή τούμπαρε και σταμάτησε στη μέση της πλαγιάς, μετά από περίπου 30 μέτρα.

Χαρδαλιάς: Δύσκολη νύχτα

“Δύσκολο” χαρακτήρισε το χθεσινό βράδυ στην Εύβοια, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης για την εξέλιξη των πυρκαγιών, ενώ προσέθεσε ότι οι δυνάμεις που επιχειρούν έχουν ενισχυθεί σημαντικά, τόσο από τη χώρα μας όσο και από άλλες χώρες μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Τόνισε ότι “ο αγώνας συνεχίζεται αμείωτος, με την ίδια ένταση, με την ίδια αυταπάρνηση όλων των δυνάμεών μας. Τόσο το Πυροσβεστικό Σώμα όσο και οι Ένοπλες Δυνάμεις, το Λιμενικό Σώμα αλλά και η Ελληνική Αστυνομία, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, απέναντι σε πολλαπλά μέτωπα για να διαφυλάξουν τις ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

ist-4

Οι δυνάμεις που επιχειρούν έχουν ενισχυθεί σημαντικά, σημείωσε ενώ προσέθεσε ότι σε όλη την περίμετρο της πυρκαγιάς, τόσο στη βόρεια όσο και στη νότια Εύβοια επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις από τη χώρα μας, αλλά και αυτές που τους παρέχει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας, και συγκεκριμένα από την Ουκρανία 100 πυροσβέστες και από τη Ρουμανία 112, με 23 οχήματα και αναμένονται  34 πυροσβέστες και 14 οχήματα από τη Σερβία. Επίσης, συνδρομή παρέχουν οι εθελοντές, αλλά και η Περιφέρεια και η τοπική αυτοδιοίκηση.

Περαιτέρω, όπως επισήμανε οι υγειονομικές δομές και το ΕΚΑΒ βρίσκονταν, και χθες, σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να παράσχουν κάθε συνδρομή όπου και όποτε απαιτηθεί.

Η μάχη με τις φλόγες στην Πελοπόννησο

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και εξακολουθούν να επιχειρούν, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει σε δασική έκταση στην περιοχή Μέλπεια της Μεσσηνίας και σε γειτονική περιοχή της Μεγαλόπολης, στην Αρκαδία.

Ειδικότερα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν αποτελούνται από περίπου 70 πυροσβέστες με 23 οχήματα με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο.

Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Ακόμη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν και στο δεύτερο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Αρκαδία, συγκεκριμένα σε ορεινές περιοχές της Γορτυνίας, που πέρασε, μέσω δασικών εκτάσεων, από τη Νεμούτα της Ηλείας.

Εκεί, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από κατοικημένες περιοχές, ενώ παράλληλα επιχειρούν μηχανήματα έργου της περιφέρειας και του δήμου, καθώς και ιδιωτών που βοηθούν εθελοντικά.

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά στην ανατολική Μάνη της Λακωνίας, με το κύριο μέτωπο να καίει στην ορεινή και δύσβατη περιοχή της Δεσφίνας.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 62 πυροσβέστες με 23 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίζουν τις όποιες αναζωπυρώσεις σημειώνονται στην Ηλεία, αλλά και να θέσουν υπό έλεγχο τις διάφορες εστίες φωτιάς, βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα.

Ειδικότερα, οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην περιοχή αποτελούνται από 291 πυροσβέστες με 100 οχήματα και 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα 34 πυροσβέστες με 13 οχήματα από τη Τσεχία.

Ακόμη, στην περιοχή παραμένει το τρίτο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος».

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Σε ύφεση το μέτωπο στο Ηράκλειο της Κρήτης

Σε ύφεση βρίσκεται το μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε στον Άγιο Θωμά του Δήμου Γόρτυνας, στο Ηράκλειο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν ολονύκτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις και σύμφωνα με το Συντονιστικό της Περιφερειακής Διεύθυνσης της ΠΥ Κρήτης, η πυρκαγιά αναμένεται σύντομα να ελεγχθεί.

Δεκαέξι οχήματα με 60 άνδρες και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα βρίσκονται στο μέτωπο της φωτιάς ενώ το δικό τους αγώνα δίνουν και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής. Η πυρκαγιά καίει σε δύσβατη πλαγιά χωρίς να εγκυμονεί κίνδυνο για σπίτια και ποιμνιοστάσια που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή. Μέχρι στιγμής δεκάδες στρέμματα αγροτικής, δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης έχουν καταστραφεί από τις φλόγες.

Παρατείνεται η ΠΝΠ για μετακινήσεις σε δάση, δρυμούς και άλση

Όπως ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που τέθηκε σε ισχύ στις 6 Αυγούστου παρατείνεται έως την ερχόμενη Παρασκευή 13 Αυγούστου, ώρα 06:00 το πρωί. Σύμφωνα με αυτήν, απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.

Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει φωτιά, όπως για παράδειγμα οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης. Για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και στη δεύτερη, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Στο “πορτοκαλί” Εύβοια, Αττική, Ηλεία

Στο πορτοκαλί είναι και σήμερα Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021, επτά περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των οποίων η Εύβοια και η Αττική, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, διατηρώντας για μια ακόμα μέρα την γενική επιφυλακή του Πυροσβεστικού Σώματος και την επιχειρησιακή ετοιμότητα ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού.

Ειδικότερα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

   · Περιφέρεια Αττικής

   · Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)

   · Περιφέρεια Κρήτης

   · Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

   · Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Καρπάθου, ΠΕ Κω, ΠΕ Καλύμνου)

   · Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΕ Κεφαλονιάς, ΠΕ Ιθάκης, ΠΕ Ζακύνθου)

   · Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα